FIRMA DE CONSULTANŢĂ A.T. KEARNEY:  "Industria parfumurilor cheltuie sute de milioane de dolari pentru publicitate, dar fără rezultate"

Ziarul BURSA #Companii / 21 iulie 2016

"Industria parfumurilor cheltuie sute de milioane de dolari pentru publicitate, dar fără rezultate"

"Publicitatea la televizor nu stimulează prea mult achiziţiile"

Producătorii de parfumuri au lansat peste 100 de noi branduri numai în 2015, pentru care au alocat un buget de marketing de aproximativ 800 milioane de dolari, dar cu toate acestea patru din primele cinci parfumuri pentru femei au rămas aceleaşi în ultimii cinci ani, arată un studiu publicat ieri de firma de consultanţă A.T. Kearney, care subliniază că o mare parte din metodele de marketing utilizate de industria parfumurilor sunt ineficiente, transmite Bloomberg.

"Producătorii de parfumuri trebuie să se gândească la zonele unde poate fi redusă risipa. Pentru că dincolo de un anumit punct nu mai este sustenabil. Doar îţi reduce marja de profit", a declarat Nemanja Babic, unul din autorii raportului.

Potrivit firmei de consultanţă, primele mărci de parfumuri pentru femei sunt Light Blue de la Dolce & Gabbana, alături de Coco Mademoiselle, Chance Eau Tendre şi No. 5 de la Chanel. Singurul nou intrat în top 5 este Daisy, un parfum lansat de Marc Jacobs în 2007.

Studiul A.T. Kearney, care a inclus un sondaj derulat în rândul a aproximativ 1.000 cumpărători de parfumuri, a descoperit că peste 40% din achiziţiile de parfumuri sunt decise dinainte deoarece cumpărătorii caută parfumul care le place şi nu îl mai schimbă. Potrivit studiului, în momentul în care cumpărătorii se află în magazin nu sesizează sau nu sunt influenţaţi de publicitatea in-house.

Potrivit lui Nemanja Babic, citat de Agerpres, consumatorii doresc o publicitate mai individualizată în care personalul magazinelor învaţă mai întâi care sunt gusturile clienţilor şi apoi le oferă parfumuri care se potrivesc cel mai bine gusturilor lor. "Ceea ce vor cu adevărat sunt sfaturi, pe baza nevoilor, dorinţelor şi preferinţelor", a adăugat Nemanja Babic.

Studiul a mai descoperit şi că publicitatea la televizor, una din metodele de marketing cele mai des utilizate şi cele mai scumpe, nu stimulează prea mult achiziţiile. Doar 6% dintre respondenţi au declarat că publicitatea a fost motivul care a stat la baza achiziţiei. Chiar şi aşa, acest gen de mesaje publicitare servesc la obiectivul pe termen lung de construire a brandului şi menţinerea lui în mintea cumpărătorilor. Tocmai acest proces a permis unor parfumuri să dureze mai mult. De exemplu, parfumul Chanel No. 5 există de aproape un secol şi a reuşit să-şi păstreze alura.

"Industria va profita întotdeauna de succesele mari. Cu toate acestea, rentabilitatea investiţiilor este o mare îngrijorare", a spus Nemanja Babic.

Potrivit unui studiu realizat de NPD Group, parfumurile de lux reprezintă o piaţă de patru miliarde de dolari în SUA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb