Firme din România,Turcia, Bulgaria şi Austria au participat la "Expoagroutil"

DAN NEDELCU
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 1 iunie 2016

Firme din România,Turcia, Bulgaria şi Austria au participat la "Expoagroutil"

Aproximativ 5.000 - 6.000 de persoane au vizitat, recent, la Constanţa, târgul Expoagroutil, organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa.

Judeţul Constanţa, cu cele aproximativ 500.000 de hectare de teren agricol care se afla aici, se situează pe locul trei în ţară, din acest punct de vedere. Iar dacă în urmă cu 10 - 15 ani, producţia de grâu era de 2.000 - 3.000 de kilograme la hectar, acum s-a ajuns la 6.000 - 7.000 de kilograme la hectar, ceea ce demonstrază saltul făcut de agricultura românească în acest interval de timp şi importanţa în creştere pe care o are. În plus, dacă la prima ediţie a târgului Expoagroutil erau expuse numai maşini şi utilaje agricole româneşti, acum marea majoritate sunt străine.

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi al CCINA, a declarat, că acest târg reprezintă cea mai importantă manifestare expoziţională destinată tehnologiei agricole, după Indagra - Bucureşti. În Capitală, însă, sectorul de echipamente şi utilaje agricole este mai puţin reprezentat, ceea ce face din Expoagroutil cel mai importat târg tehnic cu profil agricol din România. În schimb, la Constanţa, Consiliul Judeţean a interzis de această dată prezenţa produselor agricole la târg. Pe de altă parte, Mihai Daraban a remarcat absenţa reprezentanţilor APIA de la acest eveniment, ca de altfel şi de la alte târguri de profil agricol organizate în ţară.

La rîndul său, Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, a criticat APIA pentru întârzierea plăţii subvenţiilor către agricultori şi a declarat că organizaţia pe care o conduce a solicitat efectuarea unui control la această agenţie a statului, amintind totodată că, de altfel, DNA a demarat deja o anchetă la APIA.

Pe o suprafaţă totală de 3.500 mp, au fost prezenţi 70 de expozanţi din România, Bulgaria (şase firme), Turcia (o firmă) şi Austria (o firmă), producători, importatori şi comercianţi din domeniul agricol şi nu numai. Din totalul numărului de expozanţi, 45 au participat pentru prima dată la manifestare.

Cu această ocazie, Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, din cadrul CCINA, a organizat, în colaborare cu alte centre Enterprise Europe Network, şi un parteneriat internaţional de afaceri cu întâlniri bilaterale, româno - turco - bulgar. Domeniile de interes ale companiilor din Turcia şi Bulgaria au fost reprezentate de maşinile şi echipamentele agricole, îngrăşămintele chimice si biostimulatorii, materialul săditor, maşinile pentru industria alimentară, produsele agricole şi alimentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb