Firmele de textile care nu vor face şi producţie şi comerţ ar putea dispărea

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 noiembrie 2007

Firmele româneşti din domeniul textilelor care se axează numai pe producţie sau numai pe comerţ ar putea dispărea în viitor dacă nu se vor axa pe comerţul vertical pe care îl pot realiza prin parteneriate cu companiile străine, a declarat directorul Global Sourcing Germania, Hans Peter Hiemer, prezent la Congresul pentru Industria de Textile şi Confecţii, care se desfăşoară la Bucureşti. Activitatea pe verticală presupune atât realizarea producţiei cât şi a comerţului propriu de către o firmă. "Orice companie din România poate realiza comerţ vertical dacă colaborează cu o firmă mare din străinătate. Dacă va rămâne pe modelul vechi de afacere aceasta nu va supravieţui pentru că va avea probleme cu costurile. În domeniul textilelor, lanţurile mari de magazine, precum Esprit sau Zara au succes. Creşterea afacerilor companiilor care practică comerţul vertical este de aproximativ 15-20% pe an", a afirmat Hiemer, citat de Rompres. Firmele româneşti trebuie să-şi reorienteze inves-tiţiile în inovare, în salariile pentru oameni pregătiţi şi în spaţiile de retail, potrivit directorului Global Sourcing.

"Companiile româneşti pot veni cu idei de produs şi pot valorifica potenţialul de inovare în domeniul textilelor. Firmele din străinătate sunt interesate de parteneriate pe termen lung cu companiile româneşti din domeniul textilelor", a adăugat Hiemer. Câştigul mediu pe muncitor în domeniul producţiei de textile din România se ridică la 7.279 euro, în creştere cu 99% faţă de anul 2000, a declarat directorul general al Asociaţiei Weis Consulting GMBH din Germania, Wolfgang Weis, citat de Rompres.

"În România preţurile cresc, salariile operatorilor din domeniul textilelor cresc, dar nu proporţional cu productivitatea. Acest lucru implică costuri mai mari pentru producători. Producţia de textile în România a scăzut cu 8,9% faţă de anul 2000, deşi în 2003 crescuse cu 14%", a afirmat Wolfgang Weis.

Cele mai ridicate câştiguri din producţie se înregistrează în ţările care au aderat de mai mult timp la Uniunea Europeană. În Germania câştigul pe muncitor este de peste 150.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb