Firmele din România estimează că rata angajărilor va creşte cu 36% în următorul trimestru

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 12 martie 2008

Angajatorii din România estimează că, în trimestrul al doilea, rata angajărilor va creşte cu 36% faţă de primele trei luni ale anului, cele mai multe recrutări fiind anticipate în sectorul construcţiilor (54%), în industria extractivă (49%) şi în domeniul hotelurilor şi al restaurantelor (46%).

Potrivit studiului "Perspectivele angajării de forţă de muncă", dat publicităţii, ieri, de compania de resurse umane Manpower şi realizat, pentru prima dată, în România, previziunile de angajare pentru trimestrul II, din 2008, ating un nivel de plus 36%.

Aşa cum rezultă în urma studiului, 43% din angajatorii români vor să facă mai multe angajări în cursul trimestrului următor. Pe de altă parte, doar şapte procente din angajatori se aşteaptă la o scădere a numărului de joburi, în timp ce 49% nu anticipează nicio schimbare.

Cele mai multe angajări, estimate în construcţii

Studiul mai relevă faptul că angajatorii din toate cele zece sectoare de activitate, analizate, estimează o creştere a numărului de angajaţi în următoarele trei luni ale anului. Cea mai mare valoare a previziunii de angajare, de 54%, a fost raportată de angajatorii din construcţii.

Acest domeniu este urmat de industria extractivă (49%), hoteluri şi restaurante (46%), finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri (38%) şi transport, depozitare şi comunicaţii (34%). De cealaltă parte, angajatorii din indus­tria energiei electrice, gaze şi apă sunt cel mai puţin optimişti, raportând o previziune de angajare de doar cinci procente în următoarele trei luni ale anului.

În ceea ce priveşte structurarea pe regiuni, angajatorii din nord-vest raportează cea mai optimis­tă previziune de angajare pentru al doilea trimestru al anului 2008, de plus 42%. În Bucureşti şi Ilfov, precum şi în regiunile de sud şi sud-est, firmele anticipează o creştere a numărului de personal cu 40%, iar angajatorii din zonele de nord-est şi vest sunt mai puţin optimişti, raportând o creştere a numărului de angajaţi cu 21%.

România, locul doi la creşterea ratei angajărilor

Comparativ cu celelalte 32 de ţări participante la studiu, România ocupă locul doi în ceea ce priveşte creşterea ratei angajărilor, după Singapore, care a estimat o rată de angajare de 60%, pentru trimestrul al doilea al anului. România se află pe aceeaşi poziţie cu India şi Peru, care, de asemenea, au estimat o creştere a angajărilor cu 36%, ţări care sunt urmate de Costa Rica, cu 33%.

De cealaltă parte se află Italia şi Spania, care au estimat că rata de angajare va creşte cu doar un procent, Franţa şi Irlanda, cu cinci procente, şi Marea Britanie, cu şase procente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb