Firmele interesate de centralele Borzeşti şi Galaţi se pot înscrie până la 6 iunie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 mai 2007

Termoelectrica SA a prelungit până la 6 iunie termenul până la care investitorii interesaţi pot cumpăra caietele de sarcini pentru precalificarea la construcţia de noi grupuri la termocentralele Borzeşti şi Galaţi, potrivit datelor producătorului de energie, transmite agenţia NewsIn.

Termenul iniţial era 18 mai.

De asemenea, Termoelectrica a stabilit noi termene de depunere a documentaţiilor de precalificare. Pentru proiectul de la Electrocentrale Borzeşti noul termen-limită este 26 iunie, ora 9:00, iar deschiderea plicurilor cu documentele de participare la precalificare depuse de potenţialii investitori se va face în aceeaşi zi la ora 10:00.

Pentru proiectul de la Electrocentrale Galaţi, data-limită este 28 iunie, ora 9:00, iar deschiderea plicurilor se va face la ora 10:00.

Termoelectrica urmăreşte înfiinţarea unei societăţi mixte, cu ajutorul investitorilor privaţi, pentru construirea unor noi grupuri de producere a energiei electrice în cadrul termocentralei Borzeşti, pe huilă de import sau pe gaze naturale.

Principalele activităţi ale noii societăţi vor fi construirea uneia sau mai multor capacităţi noi de producere a energiei electrice, în incinta Centralei Termoelectrice Borzeşti, cu o capacitate de circa 400-500 MW, fie pe huilă de import cu instalaţii de depoluare la nivelul normelor Uniunii Europene, fie pe gaze naturale în ciclu mixt.

Totodată, Termoelectrica urmăreşte pentru Electrocentrale Galaţi înfiinţarea unei societăţi mixte, cu ajutorul investitorilor privaţi, pentru realizarea unor capacităţi noi de producere a energiei electrice şi pentru modernizarea grupurilor existente, în cadrul CET Galaţi.

Noua societate mixtă are ca scop realizarea uneia sau mai multor capacităţi noi de producere a energiei electrice în cadrul Centralei Electrice de Termoficare (CET) Galaţi, cu instalaţii de depoluare la nivelul normelor Uniunii Europene, precum şi modernizarea grupurilor existente ce vor fi menţinute în exploatare.

La mijlocul lunii martie, ministrul economiei, Varujan Vosganian, declara, că Termoelectrica trebuie restructurată şi nu închisă, pentru că livrările sale de electricitate sunt foarte importante pentru securitatea sistemului energetic.

Acesta arăta că există două soluţii pentru restructurarea Termoelectrica. Prima dintre ele ar implica o asociere între Hidroelectrica şi Termoelectrica, în cadrul căreia cea din urmă să devină filială a producătorului de energie din resurse hidrologice, iar Hidroelectrica să îşi vândă energia într-un mix cu cea produsă de Termoelectrica.

În cea de-a doua formulă, ministrul propunea ca termocentralele să se des­prindă de societatea-mamă şi să fie privatizate sau, după caz, să formeze complexuri energetice. În opinia lui Vosganian, termocentralele de la Brăila, Doiceşti şi Borzeşti ar trebui privatizate. Ministrul adăuga că, deşi acoperă prin livrările de energie doar 3-4% din producţia totală de electricitate a României, Termoelectrica este foarte importantă tocmai pentru rezervele de capacitate, pe care le poate constitui.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb