First Bank investeşte 7,5 milioane euro în tehnologie

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 martie 2019

First Bank investeşte 7,5 milioane euro în tehnologie

Banca se concentrează pe creştere, în acest an

First Bank investeşte 7,5 milioane euro în tehnologie, a anunţat, ieri, instituţia de credit, printr-un comunicat, menţionând că banca se concentrează pe creştere, în acest an.

Conform sursei citate, Consiliul de Administraţie al First Bank a aprobat direcţiile strategice ale băncii pentru 2019: "First Bank accelerează procesul de digitalizare şi îşi regândeşte procesele interne pentru a sprijini integrarea noilor tehnologii. Banca vizează creşterea cotei de piaţă atât organic, prin lansarea de produse optimizate, cât şi prin posibile achiziţii".

Ca să răspundă noilor preferinţe şi exigenţe ale clienţilor, banca va investi 7,5 milioane de euro în tehnologie şi îşi va consolida capacitatea internă de a genera procese mai eficiente, rapide şi mai fluente, subliniază comunicatul. Acesta arată că investiţiile în digitalizare au ca obiectiv, printre altele, optimizarea proceselor existente şi reconfigurarea sistemelor de analiză şi raportare.

"Toate aceste optimizări vor duce la diminuarea timpului de procesare a solicitărilor cu aproximativ 50% şi vor reduce timpul de răspuns al băncii către clienţii săi, menţionează First Bank. Aceasta subliniază că soluţiile de digitalizare vor fi testate, analizate şi implementate treptat în următoarele 20 de luni. 

Dominic Bruynseels, preşedintele executiv First Bank, a declarat: "Clienţii noştri îşi doresc din ce în ce mai mult să poată realiza operaţiuni bancare oricând şi oriunde. O aplicaţie de mobile banking este acum mai apreciată decât proximitatea unui bancomat sau a unei unităţi bancare. Anul trecut, în Europa Occidentală, aproximativ 20% dintre clienţi au vizitat mai puţin de o dată pe an o unitate bancară şi numărul lor este în creştere. Dorim să satisfacem aceste aşteptări şi să conturăm o organizaţie flexibilă şi cu viziune, care să poată anticipa ritmul rapid de schimbare a preferinţelor clienţilor. În acelaşi timp, dorim să ne asigurăm clienţii că, prin consultanţii noştri, vom rămâne alături de ei oricând au nevoie de asistenţă personalizată, care depăşeşte limitele tehnologiei moderne".

La nivel global, peste 70% dintre bănci consideră că prioritară este dezvoltarea capacităţii de a creea soluţii bancare noi pentru clienţi. Această tendinţă defineşte sectorul bancar, ce trebuie să integreze rapid noi servicii pentru a răspunde provocărilor propuse de companiile de tip Fintech care oferă, parţial, servicii bancare.

"Dorim să folosim din ce în ce mai mult avantajele oferite de automatizare şi de utilizarea inteligentă a datelor, astfel încât să răspundem mai bine nevoilor clienţilor noştri. Vom completa această nouă abordare cu o Echipă Mobilă de Vânzări care va oferi consultanţă. Am observat că nevoia clienţilor noştri de interacţiune umană rămâne actuală în situaţii care implică soluţii bancare personalizate", a mai spus Dominic Bruynseels.

Compania va crea, în lunile următoare, o Echipă Mobilă de Vânzări formată din aproximativ 150 de persoane.

Ajustarea proceselor va implica modificări aduse fluxurilor de lucru, reconfigurarea structurală a organizaţiei pentru a evita activităţile redundante şi o revizuire a structurii reţelei teritoriale de unităţi. În funcţie de profitabilitatea şi potenţialul de dezvoltare comercială a zonelor geografice în care se află, o parte dintre unităţi vor fi comasate, iar altele vor fi închise, simultan cu reducerea corespunzătoare a numărului de angajaţi atât la nivelul reţelei, cât şi la nivelul sediului central.

În următoarele 6 luni, toate aceste procese vor avea loc în paralel, a anunţat banca, estimând că transformările vor deveni vizibile în trimestrul al treilea al lui 2019. Primele noi soluţii bazate pe digitalizare şi tehnologie vor fi lansate în cursul trimestrelor trei şi patru ale acestui an, iar procesul complet de digitalizare va fi finalizat în cursul anului viitor.

First Bank este noua denumire a Piraeus Bank România, care şi-a schimbat numele începând din acest an, după preluarea băncii de Fondul de investiţii J.C. Flowers, în vara anului trecut. Aceasta este prima investiţie pe care fondul american o face pe piaţa noastră şi în Europa Centrală şi de Est.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb