First Reserve Corporation intră în acţionariatul Amromco Energy România

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 septembrie 2011

First Reserve Corporation, firmă de investiţii private în energie şi resurse naturale a achiziţionat acţiuni la Amromco Energy, producător independent de gaze naturale şi petrol din România, ca primă etapă în construcţia unei platforme în domeniul gazelor şi petrolului în Europa Centrală şi de Est. Amromco este al treilea producători de gaze din România, după Romgaz şi Petrom, şi are ca principală activitate achiziţia de proiecte în domeniul explorării şi producţiei de petrolului şi gazelor naturale în ţările emergente în vederea reabilitării.

Fondată în 2002, Amromco are peste 200 de angajaţi.

"Cu sprijinul First Reserve, Amromco va căuta să dezvolte noi oportunităţi în zona producţiei cu risc scăzut şi explorării cu risc moderat în portofoliul existent de active. De asemenea, va căuta să obţină noi active de producţie şi va evalua oportunităţile de creştere în alte ţări din Europa Centrală şi de Est", se arată într-un comunicat al First Reserve.

Firma de investiţii nu a specificat valoarea tranzacţiei şi nici participaţia preluată la Amromco.

"Echipa Amromco oferă exact mixul de abilităţi pe care First Reserve îl caută pentru o afacere pe care doreşte să o dezvolte astfel să ajungă un jucător regional puternic. Planificăm să extindem activităţile companiei în România şi să dezvoltăm noi oportunităţi pentru a aplica modelul din România şi în alte ţări precum Bulgaria, Ungaria şi Polonia. Aceas-tă strategie de a cumpăra şi a construi a fost elementul central al succesului investiţiilor în energie realizate de First Reserve în ultimele trei decade", a declarat Anastasia Deulina, director First Reserve.

Ea a adăugat că în regiunea Central Europeană există aproape 60 de miliarde de barili echivalent petrol de resurse de gaze nedezvoltate, iar Europa în ansamblu trebuie să-şi diversifice sursele de import de gaze.

"Poziţia geografică a României şi potenţialul resurselor sale o fac o locaţie atractivă pentru a asigura o platformă de dezvoltare în regiune", a mai spus Deulina.

First Reserve, fondată în urmă cu 28 de ani, a investit în domeniul energiei din întreaga lume. Firma investeşte prin intermediul celui mai recent fond, închis în 2009 la o capitalizare de aproximativ 9 miliarde de dolari şi printr-un alt vehicul închis în 2011 pentru care a atras investiţii de 1,2 miliarde de dolari. Firma are birouri în Houston şi Londra.

Firma are acţiuni la companii precum Acteon Group, Ansaldo Energia sau China Coal Energy Company Limited.

Amromco, cu sediul central în Houston, Texas, are birouri în New York, Ploieşti şi Bucureşti, informea-ză Mediafax. Activitatea principală a companiei o constituie reabilitarea zăcămintelor existente de petrol şi gaze naturale de pe pieţele aflate în dezvoltare. Amromco este prima companie privată care a produs hidrocarburi în România în ultimii 50 de ani, prima producţie de gaze naturale fiind obţinută în iunie 2003.

Compania este operatorul activităţilor de reabilitare pentru 29 de câmpuri de gaze naturale din România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb