FITCH A CONFIRMAT RATINGURILE PE TERMEN LUNG ALE BCR, BRD, UNICREDIT ŞI BANCA TRANSILVANIA Fitch se aşteaptă ca băncile să continue rezolvarea problemei creditelor neperformante în 2017-2018

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 octombrie 2017

Fitch se aşteaptă ca băncile să continue rezolvarea problemei creditelor neperformante în 2017-2018

Fitch Ratings a confirmat ratingurile pe termen lung ale Băncii Comerciale Române (BCR) şi BRD Groupe Societe Generale (BRD) la "BBB plus", al UniCredit Bank la "BBB minus" şi al Băncii Transilvania (BT) la "BB", perspectivele atribuite fiind stabile, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al BCR de la "bb'' la "bb plus'' şi a confirmat ratingurile de viabilitate ale UniCredit la "bb minus'' şi ale Băncii Transilvania "bb''.

Calificativele pe termen lung şi scurt precum şi ratingurile de suport ale BCR, BRD şi UniCredit Bank sunt susţinute de sprijinul potenţial din partea băncilor mamă, respectiv Erste Group Bank AG, Societe Generale SA şi UniCredit S.p.A. În opinia Fitch, Erste, SocGen şi UniCredit vor continua să aibă o predilecţie spre sprijinirea subsidiarelor lor din România deoarece această ţară şi regiunea CEE (Europa Centrală şi de Est) rămân de importanţă strategică pentru băncile mamă, potrivit Agerpres.

Fitch se aşteaptă ca băncile să continue rezolvarea problemei creditelor neperformante (NPL) în 2017-2018, fiind încurajate de concentrarea autorităţilor de reglementare pe reducerea activelor cu probleme din sectorul bancar. În context, Fitch citează datele publicate recent de Banca Naţională a României (BNR) potrivit cărora rata creditelor neperformante s-a diminuat, în octombrie faţă de luna precedentă, cu 0,05 puncte procentuale, la 8,19%.

Agenţia estimează că recentele tendinţe macroeconomice vor sprijini în continuare performanţele şi calitatea activelor băncilor în 2017-2018, cu o creştere moderată a creditării condusă de gospodării, care beneficiază de relaxarea politicilor fiscale şi de majorarea salariilor.

Riscurile legislative (cele legate de iniţiativa care prevede obligaţia băncilor de a face conversia în lei, la cursul BNR din momentul contractării împrumutului, a creditelor în franci elveţieni contractate de persoanele fizice) s-au redus acum pentru băncile din România, potrivit Fitch, contribuind pozitiv la strategiile lor de dezvoltare şi de planificare financiară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb