Fitch a redus ratingul datoriilor pe termen lung al Garanti la "BB-"

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2018

Fitch a redus ratingul datoriilor pe termen lung al Garanti la "BB-"

Agenţia de evaluare financiară Fitch a modificat ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti Bank, de la "BB" la "BB-" cu perspectivă stabilă, ca urmare a diminuării ratingului băncii - mamă Turkiye Garanti Bankasi, se arată într-un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totuşi, Fitch a menţinut ratingul de viabilitate al Garanti Bank la "BB-", ratingul pentru datorii pe termen scurt la "B" şi ratingul de suport la "3", se arată în raport.

"Ratingul de viabilitate al Garanti Bank reflectă o îmbunătăţire generală a profilului de risc al băncii în ultimii doi ani, pe fondul reducerii nivelului creditelor neperformante în bilanţ, a unei bune capitalizări şi optimizării măsurilor de prevenire a riscului, ca parte a alinierii la procesele şi cadrul de administrare al apetitului pentru risc ale acţionarului BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria)" se mai menţionează în comunicatul Garanti Bank.

Potrivit acestuia, indicatorii de risc ai instituţiei de credit sunt la un nivel confortabil.

"Astfel, rata creditelor neperformante a scăzut progresiv la 4,9% şi este semnificativ mai mică decât media aferentă sistemului bancar de 5,7% (utilizând metodologia European Banking Authority). Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings consideră că banca îşi va menţine o capitalizare adecvată având în vedere rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane şi o perspectivă bună în ceea ce priveşte profitabilitatea pe plan local", explică Garanti Bank.

Potrivit Fitch Ratings, în ultimul an s-a îmbunătăţit profilul de finanţare al Garanti Bank printr-o majorare importantă a volumului de depozite ale clienţilor (care reprezintă 90% din finanţarea băncii), iar banca nu depinde de finanţarea băncii - mamă, cu excepţia unui împrumut subordonat de zece milioane de euro.

"Poziţia de lichiditate a Garanti Bank este adecvată, reflectată de numerar, conturi la Banca Naţională a României şi obligaţiuni guvernamentale româneşti, ce reprezintă 26% din finanţarea totală", se arată în raport.

La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt listate, din vara anului 2014, 30.000 de obligaţiuni emise de Garanti Bank (simbol GBR19), cu o valoare nominală de 10.000 de lei, ce sunt purtătoare de o dobândă fixă anuală de 5,47%, data maturităţii fiind 15 mai 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb