ZIARUL BURSA

29 octombrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Sursa foto: Agerpres

EXCLUSIVITATE "Pe rolul DNA se află 4804 dosare de corupţie"

Anticorupţie / 29 octombrie 2018

(Interviu cu Procurorul General Augustin Lazăr)

Procurorul General Augustin Lazăr a fost în centrul atenţiei, la mijlocul săptămâ-nii trecute, când ministrul justiţiei Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a şefului Ministerului Public, în urma evaluării pe care a dispus-o la sfârşitul lunii august. Activitatea lui Augustin Lazăr în fruntea Ministerului Public l-a nemuţumit pe ministrul justiţiei, prin prisma declaraţiilor pe care procurorul general le-a făcut pentru apărarea statului de drept, pentru apărarea indepenedenţei judecătorilor şi procurorilor şi pentru stabilitatea legislaţiei penale. Ministerul Public este cel care gestionează activitatea tuturor parchetelor din ţară, care se confruntă cu numeroase probleme şi care, în ultimii ani, a fost supus permanent unei presiuni crescute din partea politicienilor şi demnitarilor cu dosare penale.

La solicitarea ziarului BURSA, procurorul general Augustin Lazăr a răspuns câtorva întrebări prin intermediul Biroului de comunicare cu presa din cadrul Ministerului Public.

Reporter: Câte dosare de mare corupţie se află pe rolul parchetelor din subordinea dumneavoastră? Menţionăm că atunci când ne referim la marea corupţie, înţelegem dosarele penale în care sunt suspecţi sau inculpaţi parlamentari, miniştri şi alţi demnitari ai statului român.

Augustin Lazăr: În semestrul I din 2018, la Direcţia Naţională Anticorupţie se aflau în curs de soluţionare 4804 cauze penale privind infracţiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

"Petrom va afişa rezultate în creştere, pentru primele nouă luni"

BROKERII ESTIMEAZĂ: "Petrom va afişa rezultate în creştere, pentru primele nouă luni"

ANDREI IACOMICompanii / 29 octombrie 2018

Maria Vlad, BRK Financial Group: "Producţia totală de hidrocarburi din trimestrul al treilea, în scădere cu 4%, va fi compensată de creşterea preţului barilului de petrol "  

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Deprecierea de la finalul săptămânii trecute a cotaţiei SNP reprezintă o marcare de profit"

OMV Petrom (SNP) va raporta rezultate financiare în creştere pentru primele nouă luni ale anului apreciază, la unison, brokerii activi în piaţa noastră de capital, în condiţiile în care preţul petrolului pe plan internaţional s-a înscris pe o tendinţă ascendentă de la începutul anului, după primele nouă luni atât cotaţia sortimentului Brent, relevant pentru piaţa europeană, cât şi West Texas Intermediate (WTI), urcând cu peste 20%.

Surse: Câteva bănci germane negociază o fuziune majoră

Surse: Câteva bănci germane negociază o fuziune majoră

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 octombrie 2018

Acestea au în plan să dea naştere unui grup care să ocupe locul al doilea în ţară, ca mărime, depăşind Commerzbank 

Câteva bănci de stat din Germania analizează o fuziune care să le consolideze poziţia pe o piaţă afectată de supracapacitate şi competiţie puternică, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Cutremurul, dezastrul natural pentru care puţini sunt pregătiţi

Cutremurul, dezastrul natural pentru care puţini sunt pregătiţi

Octavian DanMiscellanea / 29 octombrie 2018

Bucureştiul este capitala europeană cea mai expusă la un seism puternic. De alt­fel, cutremurul e cea mai mare spaimă a bucureştenilor, conform unei cercetări realizate de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Recent a avut loc un exerciţiu major legat de această temă şi chiar dacă oficialii se mândresc cu felul în care acesta a decurs, una dintre concluzii, aceea că vor fi sute, dacă nu chiar mii de victime, mai ales în Capitală, nu este menită să linişteas­că.

Electoratul tânăr, critic la adresa actualei clase politice

ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Electoratul tânăr, critic la adresa actualei clase politice

George MarinescuPolitică / 29 octombrie 2018

Tinerii din ţara noastră nu sunt interesaţi de alegerile europarlamentare care vor avea loc în anul 2018, deoarece nu au încredere în actuala clasă politică. Practic se menţine tendinţa de neprezentare la urne din 2014, deşi cei mai mulţi dintre tineri cred în valorile şi principiile care stau la baza Uniunii Europene. Acestea sunt ideile principale ale dezbaterii care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, cu prilejul celei de-a patra ediţii a Forumului Democraţiei Europene, organizat de "Calea Europeană" în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Economice şi cu Parlamentul European.

Ilan Laufer: "Ne dorim ca, până la finalul lui 2018, 10.000 de companii cu capital românesc să beneficiezede acest program ºi de finanþarea de până la 200.000 de dolari disponibilă pentru fiecare proiect".

ILAN LAUFER, INIŢIATOR SMART START USA: "Economia românească - a doua cea mai subfinanţată din UE, în privinţa IMM-urilor"

R.R.Macroeconomie / 29 octombrie 2018

Laufer: "Sunt, deja, peste 150 de planuri de afaceri înscrise în platformă, unele chiar aprobate şi finanţate"  

Economia românească este a doua cea mai subfinanţată de la nivelul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte IMM-urile, consideră Ilan Laufer, iniţiator şi coordonator al Programului Smart Start USA şi vicepreşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) pentru relaţia cu SUA.

Domnia sa a anunţat vineri, în cadrul conferinţei de prezentare a concluziilor caravanei Smart Start USA, că sunt, deja, mai bine de 150 de planuri de afaceri înscrise în platforma Smart Start USA, unele dintre ele chiar aprobate şi finanţate şi peste 350 de planuri sunt în completare.

SIF Moldova a cumpărat active imobiliare de la Iasitex

SIF Moldova a cumpărat active imobiliare de la Iasitex

Piaţa de Capital / 29 octombrie 2018

SIF Moldova (SIF2) a finalizat achiziţionarea, prin intermediul Agroland Capital, subsidiară a societăţii de inves-tiţii financiare, a unor terenuri şi a unei clădiri aparţinând Iasitex (IASX), situate în zona centrală a municipiului Iaşi, pentru suma de 37 milioane de lei, potrivit unui comunicat al emitentului.

Alin Radu: "Business-ul este unul bun şi deja ne gândim să deschidem un alt centru cât se poatede repede".

ALIN RADU, SKIN MEDSPA: "Forţa de muncă, principalul impediment în dezvoltarea oricărui business în ţară"

Macroeconomie / 29 octombrie 2018

Reporter: Cum a luat naştere ideea de a investi într-un centru de beauty?

Alin Radu: Este un business care a luat naştere din pasiune, a fost o idee mai veche care şi-a făcut apariţia în familia noastră. Anul acesta s-au aliniat astrele şi am reuşit să des-chidem acest business. Pot să spun că visul meu este de a face un restaurant în care lucrurile să fie altfel, dar dat fiind cu ce se întâmplă pe piaţa muncii din ţară, atunci ne-am reorientat, mai ales că dorinţa mea era să mă axez pe servicii, nu neapărat pe bucătărie.

Statele UE, aproape de un acord pentru înăsprirea normelor privind creditele neperformante

Statele UE, aproape de un acord pentru înăsprirea normelor privind creditele neperformante

Bănci-Asigurări / 29 octombrie 2018

Statele membre ale Uniunii Europene sunt aproape de un acord cu privire la reguli mai stricte pentru băncile împovărate cu credite bancare neperformante, potrivit diplomaţilor şi documentelor consultate de Reuters. În plus, planul prevede că băncile vor avea la dispoziţie mai puţin timp pentru a-şi constitui rezerve cu care să se protejeze împotriva noilor credite neperformante, conform Agerpres.

Bucur Obor - rezultat brut în scădere cu 23%

DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Bucur Obor - rezultat brut în scădere cu 23%

A.I.Companii / 29 octombrie 2018

Bucur Obor (BUCU), societate ce deţine centrul comercial cu acelaşi nume din Bucureşti, a raportat, pentru primele nouă luni ale acestui an, un profit brut de 11,1 milioane de lei, cu 23% sub cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce rezultatul net înregistrat, incluzând şi suma de aproape 6,06 milioane de lei, reprezentând surplusul realizat din rezerve de reevaluare, este de 14,48 milioane de lei, informează emitentul printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Educaţie, măsuri pentru debirocratizare

O.D.Cultură / 29 octombrie 2018

Învăţătorii, institutorii şi profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plată cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română, anunţă Minis­terul Educaţiei Naţionale (MEN).

Încă o sesiune de scăderi la BVB

BVB Încă o sesiune de scăderi la BVB

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 29 octombrie 2018

Rulaj de 49,32 de milioane de lei 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au terminat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în teritoriul negativ, evoluţie în ton cu cea a principalelor pieţe europene şi nord-americane.

Lichiditatea înregistrată vineri, de 49,32 milioane de lei, a depăşit valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 40,7 milioane de lei, cu ajutorul unui transfer de tip "deal" cu titlurile Iasitex (IASX), realizat pe piaţa alternativă AeRO.

Domnia urii

Cristian PîrvulescuEditorial / 29 octombrie 2018

Cristian Pîrvulescu

Atunci când statul de drept (rule of law) nu mai funcţionează, vine timpul domniei urii (rule of hate). Iar crimele declanşate de domnia urii au devenit astăzi o tristă banalitate. Teoriile conspiraţiei, promovate de populiştii de toate obedienţele, motivează deja atentatele. Asmuţiţi împotriva elitelor de lideri lipsiţi de scrupule, care folosesc populismul pentru a produce falii în societate, extremiştii au trecut la fapte. Ultimul exemplu, Robert Bowers, principalul suspect al poliţiei în cazul atentatului de la sinagoga din Pittsburgh, ar fi strigat înainte de a deschide focul: "Toţi evreii trebuie să moară". Dar, premergător atacului, acesta frecventase lumea teoriilor conspiraţioniste şi publicase în mod regulat texte antisemite pe un site extremist, acuzând evreii că aduc musulmani "răi" în Statele Unite.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Banca Centrală a Rusiei menţine rata dobânzii la 7,5%

Internaţional / 29 octombrie 2018

Banca Centrală a Rusiei a menţinut nemodificată rata dobânzii, în linie cu estimările analiştilor, dar a anunţat că analizează dacă sunt necesare majorări pentru a atenua riscurile la adresa inflaţiei şi a stabilităţii financiare, trans-mite...

MACRO NEWSLETTER-29 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-29 Octombrie 2018

Macroeconomie / 29 octombrie 2018

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA au crescut neaşteptat în septembrie 2018, cu o rată lunară de 0,8%, după un avans de 4,6% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 7,9%, de la 12,1% în luna anterioară. Comenzile...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo