LUNILE VIITOARE Ministrul Agriculturii va acorda subvenţii pentru crescătorii de ovine, caprine şi taurine

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 29 octombrie 2018

Ministrul Agriculturii va acorda subvenţii pentru crescătorii de ovine, caprine şi taurine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că de la 1 noiembrie începe acordarea subvenţiilor pentru crescătorii de ovine şi caprine, iar de la 1 decembrie şi pentru crescătorii de taurine. În prezent, se acordă subvenţii pentru fermierii mici.

Petre Daea a declarat vineri, la Constanţa, potrivit news.ro: "Ministerul Agriculturii dă subvenţiile pe care le ştiţi şi pe care le dăm la timp. Un crescător mi-a dat telefon, întrebându-mă când vor începe subvenţiile pentru crescătorii de ovine şi de caprine, şi am spus-o foarte clar: începând cu data de 1 noiembrie. Sigur că nu vor primi toţi în prima zi, în data de 1 noiembrie începem să dăm drumul la subvenţiile pentru crescătorii de ovine şi caprine, urmând ca din data de 1 decembrie să dăm drumul şi la crescătorii de taurine, în aşa fel încât să le asigurăm anul acesta o parte din sumele pe care le putem distribui prin bugetul statului, urmând să facem restul de onorări la plată a subvenţiilor la care au dreptul fermierii români în anul viitor, până la 31 martie".

Ministrul a precizat că în prezent se acordă subvenţii pentru fermierii mici.

"Până la această dată, noi am socotit necesar să dăm drumul la subvenţii pentru fermierii mici. Vedeţi pe câmp, situaţia este destul de grea. Datorită secetei terenul este destul de aspru, nu se poate lucra uşor, trebuie să faci mai multe treceri pe unitatea de suprafaţă, faci cheltuieli suplimentare, iată că îţi trebuie bani. Şi atunci este absolut nevoie să intervii şi să susţii aceşti mici producători care de regulă nici nu au dotarea necesară pentru a executa lucrările la timp şi în condiţii bune. (...) Avem plecat din APIA central, pe fluxul de plată, pentru 400 şi ceva de mii de fermieri, mai bine de jumătate din fermierii care au depus cererea unică", a explicat ministrul.

Petre Daea a avut, vineri, o întâlnire cu crescătorii de ovine, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din Constanţa.

Ministrul Agriculturii vrea să introducă un abator mobil în fiecare comună

Petre Daea a mai declarat că la Braşov a fost realizat primul abator mobil, acesta putând fi văzut de fermieri şi de crescătorii de animale.

Domnia sa a menţionat că intenţionează să introducă în România cel puţin un abator mobil în fiecare comună.

"Iată că acest proiect s-a văzut împlinit şi primul abator mobil a fost deja expus. La Ministerul Agriculturii i-am chemat pe cei care au închegat un asemenea concept să-l punem în programul ţării şi modificăm Planul Naţional de Dezvoltare Rurală în aşa fel încât în România să introducem în fiecare comună cel puţin un abator mobil pe care să îl folosească cei care au nevoie şi crescătorii de animale să aibă posibilitatea de a sacrifica în condiţii igienice şi să asigure pentru consum produsele pe care ei le realizează", a menţionat ministrul.

Petre Daea a mai spus că pentru aceste abatoare mobile Guvernul va asigura 50% din fonduri prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, preţul pentru un asemenea abator ridicându-se la 55.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb