ILAN LAUFER, INIŢIATOR SMART START USA: "Economia românească - a doua cea mai subfinanţată din UE, în privinţa IMM-urilor"

R.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 octombrie 2018

Ilan Laufer: "Ne dorim ca, până la finalul lui 2018, 10.000 de companii cu capital românesc să beneficiezede acest program ºi de finanþarea de până la 200.000 de dolari disponibilă pentru fiecare proiect".

Ilan Laufer: "Ne dorim ca, până la finalul lui 2018, 10.000 de companii cu capital românesc să beneficiezede acest program ºi de finanþarea de până la 200.000 de dolari disponibilă pentru fiecare proiect".

Laufer: "Sunt, deja, peste 150 de planuri de afaceri înscrise în platformă, unele chiar aprobate şi finanţate"

Economia românească este a doua cea mai subfinanţată de la nivelul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte IMM-urile, consideră Ilan Laufer, iniţiator şi coordonator al Programului Smart Start USA şi vicepreşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) pentru relaţia cu SUA.

Domnia sa a anunţat vineri, în cadrul conferinţei de prezentare a concluziilor caravanei Smart Start USA, că sunt, deja, mai bine de 150 de planuri de afaceri înscrise în platforma Smart Start USA, unele dintre ele chiar aprobate şi finanţate şi peste 350 de planuri sunt în completare.

Domnul Laufer a declarat: "Ne dorim ca, până la finalul lui 2018, 10.000 de companii cu capital românesc să beneficieze de acest program şi de finanţarea de până la 200.000 de dolari disponibilă pentru fiecare proiect. (...) România are un potenţial uriaş şi multe de oferit pentru piaţa din SUA".

Conform coordonatorului Smart Start USA, exporturile ţării noastre s-au majorat de la 7 miliarde de euro la 65 de miliarde de euro, între anii 1998 şi 2018.

"Faptul că aproape 1.000 de antreprenori au aplicat pe platforma Smart Start USA înainte de finalizarea turneului, demonstrează că mediul de afaceri românesc s-a maturizat, părăseşte zona de confort şi caută soluţii de creştere a performanţelor economice, ceea ce este o veste foarte bună. Este un moment favorabil pentru companiile româ­neşti să facă pasul către Statele Unite. Parteneriatul strategic româ­no-american, precum şi oportunităţile oferite de o piaţă prea puţin accesată de companiile autohtone, sunt principalele atuuri ale acestui moment", a mai precizat iniţiatorul programului.

Conform domniei sale, Smart Start USA le facilitează antreprenorilor contactul cu băncile, menţionând că îşi doreşte să atragă în acest program cât mai mulţi tineri să acceseze platforma şi să îşi înscrie planuri de afaceri în program, pentru a contribui la îmbunătăţirea educaţiei financiare.

Domnia sa a menţionat că, în cadrul programului, urmează să fie organizate două evenimente în SUA, la New York şi Miami, la care firmele româneşti vor putea participa gratuit (n.r. vor trebui ca acestea să suporte costurile deplasării şi cazării), adăugând: "Sperăm să avem între 50-60 de companii româneşti prezente la aceste evenimente. (...) Mediul de afaceri românesc va beneficia de tot sprijinul pe piaţa americană, oportunitatea fiind uriaşă pentru aceste companii. Noua administraţie din SUA, condusă de Donald Trump, are o deschidere foarte bună pentru România şi pentru oamenii de afaceri de la noi din ţară".

Programul Smart Start USA are un buget de 500 de milioane de dolari şi oferă un credit financiar de până la 200.000 de dolari pentru fiecare plan de afaceri aprobat, fiind necesar un aport propriu de minimum 15%.

Durata implementării este de maximum şapte ani, iar unele dintre condiţii vizează dezvolatrea activităţilor în unul dintre sectoarele prioritare şi ca firma să nu aibă datorii la bugetul de stat.

Programul, care are ca obiectiv principal crearea unui ecosistem în România dedicat creşterii exportului şi internaţionalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii, a fost lansat la începutul lunii octombrie, iar, prin intermediul caravanei, a fost promovat în 27 de oraşe din ţară, în ultimele săptămâ­ni.

Domnul Laufer a mai anunţat că Fundaţia Laufer urmează să deschidă săptămâna aceasta un birou la Bucureşti, dedicat promovării programului Smart Start USA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In loc sa investeasca in economia care produce, guvernul PSD comunist de la Bucuresti mareste salariile angajatilor la stat la doctori si profesori corupti si care face meditatii pe bani grei fara sa plateasca impozite. Jos comunislul !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb