CEL MAI BUN PLASAMENT DIN PERIOADA 18 - 25 OCTOMBRIE Digi - cel mai rentabil emitent din BET şi BET-XT

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 octombrie 2018

Digi - cel mai rentabil emitent din BET şi BET-XT

Înregistrând o apreciere de 0,76%, în raport cu moneda euro, în intervalul 18 - 25 octombrie, acţiunile Digi Communications NV (DIGI) reprezintă titlurile cu cel mai bun comportament din cadrul indicilor BET şi BET-XT, în perioada menţionată.

Este o evoluţie care iese în evidenţă în contextul în care piaţa s-a confruntat cu scăderi generalizate în ultimele şedinţe de tranzacţionare ale săptămânii trecute, pentru perioada 18 - 25 octombrie toţi indicii avuţi în vedere înregistrând deprecieri de peste 1%.

De altfel, în afară de acţiunile DIGI, singurele titluri din indicele BET a căror cotaţie s-a apreciat, în intervalul menţionat, sunt cele ale companiei Electrica (EL), ce au cunos-cut o creştere de 0,26%.

Pentru perioada avută în vedere, cotaţia acţiunilor operatorului de telecomunicaţii a fluctuat între o scădere de 2,16%, consemnată pe data de 25 octombrie, în contextul unui rulaj de 3.086 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 21.300 de unităţi, şi o creştere de 2,03%, înregistrată în şedinţa din 22 octombrie, pe fondul unui volum de 53.615 unităţi.

În raportul săptămânal pentru acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, publicat pe data de 22 octombrie, echipa de la BT Capital Partners a analizat, din punct de vedere tehnic, evoluţia acţiunii DIGI din ultima perioadă.

Analiştii notează: "S-au conturat câteva semnale tehnice favorabile pentru DIGI. Mai întâi, preţurile au ieşit din micul canal de trend descendent conturat în iulie - octombrie, iar asta după ce oscilatorii (n.r. indicatori ce evaluează gradul de accelerare/decelerare a tendinţei cotaţiei) au semnalat, în prealabil, divergenţe pozitive (n.r. situaţia în care preţul face o serie de minime în scădere, iar oscilatorul o serie de minime în creştere) destul de ample în raport cu preţul.

Apoi, preţurile au forţat în interiorul intervalului nostru de rezistenţă (n.r. zonă ce acţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii cotaţiei) de la 29,2 lei/titlu - 30,2 lei/titlu, depăşind primul prag, de 29,2 lei/unitate, şi urcând, totodată, peste media mobilă (n.r. de 50 de zile)".

Echipa de la BT Capital Partners a adăugat: "Acestea ar putea să preceadă o recuperare ceva mai serioasă a preţurilor, dar se poate aştepta ca indiciu suplimentar în acest sens şi depăşirea celui de-al doilea prag de rezistenţă, pe care îl dadeam săptămâna trecută, la 30,2 lei/unitate".

Potrivit analiştilor, în situaţia în care, în perioada următoare, se conturează un trend minor ascendent (n.r. prin depăşirea pragului indicat), nivelul de 32 de lei/unitate reprezintă o primă ţintă pentru cotaţia DIGI.

Vineri, 26 octombrie, preţul acţiunii operatorului de telecomunicaţii a încheiat şedinţa de tranzacţionare la 29,5 lei, în interiorul zonei de rezistenţă indicată de analiştii de la BT Capital Partners, după ce, atât în 22 octombrie cât şi în 24 octombrie cotaţia a atins pragul superior al intervalului, de 30,2 lei/titlu.

După primele şase luni ale aces-tui an, Digi Communications NV, compania mamă a RCS&RDS, a obţinut un profit net de 15,3 milioane de euro, circa jumătate din cel realizat în primele şase luni ale anului trecut, de 31,8 milioane de euro.

Acţiunile DIGI au fost listate la BVB în luna mai a anului 2017, după derularea unei oferte publice de vânzare pentru 25,6% din societate, operaţiune de piaţă care s-a încheiat la preţul de 40 de lei/unitate.

Valoarea de piaţă a operatorului de telecomunicaţii la BVB este de 2,95 miliarde de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni listate la bursa noastră, a înregistrat o depreciere de 1,12%, în intervalul 18 - 25 octombrie, în raport cu moneda unică europeană, în timp ce indicele extins BET-XT, care compune cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la Bursa de Valori Bucureşti, a suferit o retragere de 1,18%, în raport cu moneda euro.

Ponderea acţiunilor DIGI în indicii BET şi BET-XT este de 3,33%, respectiv 3,1%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a consemnat, în perioada 18 - 25 octombrie, o scădere de 1,04%, acţiunile SIF Transilvania (SIF3) înregistrând cea mai mică depreciere din cadrul coşului de acţiuni, de 0,72%, pentru această perioadă de raportare.

Topul rentabilităţilor de la BVB este condus de titlurile Transilvania Construcţii (COTR), cu un avans de 4,5%, în timp ce acţiunile Cemacon (CEON) au consemnat o creştere de 2,07%, situându-se pe locul al doilea în acest clasament.

Cu o creştere de 1,98%, acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) completează ierarhia randamentelor bursei noastre.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 17 - 24 octombrie, este condus de titlurile FDI Omnivest, care au raportat o creştere de 0,6%, în raport cu moneda euro.

Pe locul al doilea în acest top se află OTP ComodisRO, cu o apreciere de 0,33%, în timp ce titlurile Certinvest Obligaţiuni, care au urcat cu 0,14%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a crescut cu 1,72%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat, în intervalul 18 - 25 octombrie, cu 0,08%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,12%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 0,44%, în intervalul 18 - 25 octombrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 13:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.451 de dolari.

Tot vineri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 112,49 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb