Paradisul virtual produce miliarde de dolari, dar aşteptările sunt mai mari

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2018

Acţiunile Alphabet, compania care deţine Google, au crescut cu până la 6%, dar acesta nu este un motiv de bucurie, grupul a raportat venituri sub aşteptările analiştilor şi creşteri ale cheltuielilor care au redus marja operaţională, pentru al treilea trimestru consecutiv.

Rezultatele publicate de companie pentru trimestrul al treilea au amplificat îngrijorările investitorilor. Există temerea că investiţiile mari în afaceri noi, supravegherea mai strictă din partea autorităţilor de reglementare şi concurenţa îngreunează predicţiile referitoare la perspectivele pe termen scurt. Conform news.ro, veniturile grupului au crescut la 33,74 de miliarde de dolari, dar au fost sub media aşteptărilor analiştilor, de 34,05 miliarde de dolari. Alphabet a raportat un profit net de 9,19 miliarde de dolari, respectiv 13,06 dolari pe acţiune, comparativ cu 6,73 miliarde de dolari, sau 9,57 dolari pe acţiune în urmă cu un an. Analiştii anticipau un profit pe acţiune de 10,45 de dolari pe acţiune. Google a obţinut o creştere puternică a veniturilor de mai mulţi ani, susţinută de interesul retailerilor pentru publicitate prin intermediul motorului de căutare al companiei şi al YouTube. Veniturile din publicitate au fost de 29 de miliarde de dolari, în creştere cu 20,3% faţă de intervalul similar al anului trecut şi peste media estimărilor analiştilor, de 28,762 de miliarde de dolari.

Acţiunile Alphabet s-au apreciat cu 5,8% în acest an, fiind tranzacţionate de 24 de ori profitul anticipat pentru anul viitor.

De altfel, la capitolul inovaţie care să aducă profit, Google a anunţat că a implementat în cadrul secţiunii alocate imaginilor din cadrul propriului motor de căutare tehnologia Lens, disponibilă până acum în cadrul aplicaţiei Google Photos. Lens foloseşte inteligenţa artificială pentru a recunoaşte oameni, obiecte şi orice alte elemente vizibile în imagini, iar Google vrea acum să o folosească în scopuri comerciale. Miliardele de imagini salvate de utilizatorii din toată lumea ai serviciului Google Photos au fost folosite de gigantul american pentru a-şi perfecţiona AI-ul în scopul distingerii corecte între subiecţii şi obiectele din fotografii. Acum, cei de la Google consideră că tehnologia este suficient de matură pentru a fi implementată într-un prim business: vânzarea de produse prin intermediul imaginilor indexate de Google. Achiziţia de produse pornind de la căutarea imaginilor a devenit în ultimii ani o alternativă la cumpărăturile online tradiţionale. Tinerii, în special, preferă să cumpere în acest fel haine sau bijuterii pe care le văd în poze.

Pe de altă parte, Google informează că a concediat, în ultimii doi ani, 48 de persoane, printre care şi 13 senior manageri, din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală, scrie BBC. Într-o scrisoare trimisă angajaţilor, directorul general Sundar Pichai a informat că Google ia o atitudine dură faţă de comportamentul nepotrivit. Scrisoarea vine ca răspuns la un articol din New York Times în care se precizează că Andy Rubin, creatorul sistemului Android, a primit 90 de milioane de dolari când a părăsit compania în octombrie 2014, în pofida faptului că era acuzat de comportament sexual nepotrivit. Rubin a fost tratat "ca un erou", conform New York Times. Un purtător de cuvânt al lui Rubin a negat acuzaţiile şi susţine că acesta a părăsit Google în condiţiile proprii. Pichai afirmă că niciunul dintre angajaţii daţi afară în ultimii doi ani nu a primit compensaţii financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb