ALIN RADU, SKIN MEDSPA: "Forţa de muncă, principalul impediment în dezvoltarea oricărui business în ţară"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 octombrie 2018

Alin Radu: "Business-ul este unul bun şi deja ne gândim să deschidem un alt centru cât se poatede repede".

Alin Radu: "Business-ul este unul bun şi deja ne gândim să deschidem un alt centru cât se poatede repede".


Piaţa de beauty va continua să se dezvolte în ţara noastră, consideră Alin Radu, fost director general al Suzuki România, care şi-a deschis o clinică de estetică şi remodelare corporală, Skin MedSpa.

Domnia sa a investit 500.000 de euro în acest centru deschis în luna aprilie, pentru care estimează că va avea un parcurs bun, ţinând cont de faptul că este deja solicitat de clienţi.

Alin Radu ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre serviciile pe care le oferă Skin MedSpa, despre evoluţia sectorului de beauty din ţara noastră, dar şi despre principalele probleme ale pieţei.

Reporter: Cum a luat naştere ideea de a investi într-un centru de beauty?

Alin Radu: Este un business care a luat naştere din pasiune, a fost o idee mai veche care şi-a făcut apariţia în familia noastră. Anul acesta s-au aliniat astrele şi am reuşit să des-chidem acest business. Pot să spun că visul meu este de a face un restaurant în care lucrurile să fie altfel, dar dat fiind cu ce se întâmplă pe piaţa muncii din ţară, atunci ne-am reorientat, mai ales că dorinţa mea era să mă axez pe servicii, nu neapărat pe bucătărie.

Reporter: În domeniul în care activaţi întâlniţi şi aici probleme în recrutarea forţei de muncă?

Alin Radu: Da, dar este mai mică problema, faţă de restaurant. Nu ai în acelaşi timp 100 de clienţi şi deci ai nevoie de personal mai puţin. Forţa de muncă este principalul impediment de dezvoltare a oricărui business în ţară, în momentul de faţă. Noi nu facem excepţie, ne căutăm colegi din clipa în care am des-chis, de 5 luni, să ne mărim echipa. Nu este dificil, este extrem de dificil să găsim forţă de muncă.

Reporter: Câţi angajaţi aveţi în prezent?

Alin Radu: În momentul de faţă avem 4 angajaţi. Avem şi un medic, cu care colaborăm pentru tot ce înseamnă estetică, proceduri care nu pot fi făcute decât de către un medic. Restul procedurilor sunt făcute de terapeuţi care au cursuri. Probabil că va urma să angajăm şi un nutriţionist, pentru că avem proceduri de remodelare corporală prin care pierzi masă adipoasă, dar evident este necesară o nutriţie adecvată.

Reporter: De ce investiţie a fost nevoie pentru a deschide acest centru?

Alin Radu: Până în prezent am investit aproximativ 500.000 de euro, marea majoritate în utilaje şi aparatură.

Reporter: Cât de greu a fost să intraţi pe piaţă ţinând cont că sunt numeroase alte astfel de centre?

Alin Radu: Nu consider că piaţa este suprasaturată. Din punctul meu de vedere acest domeniu este în faza incipientă a dezvoltării lui, mă refer la o dezvoltare sănătoasă şi normală în sensul în care la noi tot ce ţine de estetică şi remodelare corporală este văzut ca pentru oameni care au probleme sau care vor să-şi schimbe complet look-ul. Dar sunt poveşti. Estetica şi remodelarea corporală înseamnă de la schimbare de look destul de consistentă până la proceduri care nu fac decât să relaxeze sau să producă îmbunătăţiri ale aspectului.

Legat de piaţă, am observat că mai toţi livrează servicii către zona de nord a capitalei, o zonă în care îţi găseşti cu greu loc de parcare, care este mereu aglomerată. Ideea de a veni într-un centru comercial în plină remodelare ni s-a părut cea mai bună, şi a fost un loz câştigător, iar cea mai apropiată clinică de noi este la 2 km.

În plus, noi am pornit cu ideea de a merge pe achiziţia aparaturii de top care să necesite cât mai puţin intervenţia umană, dată fiind migraţia personalului din România către Europa, şi am încercat astfel să ne limităm pierderile, dar în acelaşi timp ne limităm astfel şi dezvoltarea. Fără oameni nu poţi să faci nimic, este un domeniu în care oamenii lucrează cu oameni.

Reporter: Aţi văzut o creştere a numărului de cereri pentru serviciile pe care le oferiţi?

Alin Radu: Da, în primul rând datorită vecinătăţii, în al doilea rând se datorează şi faptului că avem aparatură de ultimă generaţie care aduce o doză de încredere mare pentru clienţii noştri, iar în al treilea rând faptului că oferim clienţilor noştri servicii de calitate.

Reporter: Care este fluxul clienţilor care vă trec pargul?

Alin Radu: Ţinând cont că avem proceduri care necesită participarea terapeutului clipă de clipă, dar şi numărul insuficient de personal nu ne permitem momentan să avem fluxul pe care ni l-am dori.

Dar suntem destul de încrezători în ceea ce priveşte numărul clienţilor noştri, mai ales că suntem prezenţi pe piaţă de 5 luni.

Reporter: Cum se împart clienţii dumneavoastră dacă vorbim de categorii de vârstă?

Alin Radu: Paradoxal, avem toate categoriile de vârstă. Avem de la adolescenţi şi până la persoane de peste 60 de ani şi chiar 72 de ani care vin pentru procedurile de relaxare.

Reporter: Care sunt cele mai căutate proceduri?

Alin Radu: În ultima vreme a crescut foarte mult cererea pentru procedurile faciale. Dar stăm foarte bine şi la partea de remodelare corporală, unde avem nişte aparate de ultimă generaţie.

Reporter: Între ce valori sunt cuprinse tarifele pe care le practicaţi?

Alin Radu: Depinde foarte mult de procedură. Avem proceduri care pornesc de la 100 de lei. Tot ce înseamnă estetică şi remodelare se face printr-un program şi nu printr-o singură procedură. Avem, de exemplu, pachete pentru aparatul "Vanquish me", preţuri de 3000 de lei pentru 6 şedinţe.

Reporter: Ce previziuni aveţi pentru sectorul de beauty?

Alin Radu: Este un sector care va creşte în continuare tocmai pentru faptul că este foarte multă inovaţie în continuu. Văzând marile târguri îţi poţi dea seama că acest sector nu stă, este chiar unul dintre sectoarele cu dezvoltare accelerată. Părerea mea este că maşina va câştiga împotriva omului, că vor fi din ce în ce mai multe rezolvări prin intermediul maşinilor, vor veni aparaturi care vor necesita din ce în ce mai puţin intervenţia omului. Toată lumea urmăreşte să pună tehnologia în prim plan, atât pentru faptul că este mai uşor de utilizat, cât şi pentru bani.

Reporter: Ce aşteptări financiare aveţi pentru primul an de activitate?

Alin Radu: Business-ul este unul bun şi deja ne gândim să deschidem un alt centru cât se poate de repede, tot în zona Drumul Taberei. Nu suntem interesaţi de zona centru sau nord. În momentul de faţă ne dorim să extindem şi actualul spaţiu. Aces-ta va fi primul pas. Singura problemă pe care ne-o punem este găsirea personalului. Referitor la partea financiară, nu pot estima încă nimic, vă pot spune doar că ne îndreptăm spre direcţia potrivită.

Reporter: Vă mulţumesc!

A consemnat Adelina Toader

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dați salariul ca în Europa să stea oameni în țară.

    Când un intelectual își da demisia să fie necalificat in Ue ce înseamnă? 

    Prețurile serviciilor sunt ca in Berlin , Viena, Madrid iar salariile minim pe economia Euro-Româneasca de 400€.

    În nici 6 luni ei se gândesc să se extinda, astea înseamnă adaos de 1000 la sută? 

    Dacă angajatorii ar avea respect față de angajați nu ar fi nici o problema cu forța de muncă, sa-i plătească bine și sa-i fidelizeze și atunci vor avea forță de muncă suficientă.

    Patronii ar trebui sa inteleaga ca vremea cand omul muncea pe 800 lei pe luna a trecut. Daca n-au bani de salarii, sa inchida pravalia.

    Te duci in hipermarket si, cu 150 de lei, abia daca reusesti sa umpli o punga de plastic cu mancare pentru 3 -4 zile. E jaf la drumul mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb