ArcelorMittal şi Nippon Steel preiau cel mai mare producător de oţel din India

Ziarul BURSA #Companii / 29 octombrie 2018

ArcelorMittal şi Nippon Steel preiau cel mai mare producător de oţel din India

Creditorii Essar Steel India Ltd. au aprobat oferta comună a ArcelorMittal şi Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp. ca ofertă finală pentru Essar, cel mai mare producător indian de oţel, presat să-şi reducă datoriile, transmite Reuters.

Aprobarea va ajuta cele două companii să preia controlul combinatului siderurgic al Essar, care produce anual zece milioane de tone de oţel. Este prima participare a doi giganţi pe piaţa în creştere rapidă a oţelului din India, fără un partener local.

ArcelorMittal şi Nippon Steel au anunţat că intenţionează să dubleze capacitatea la Essa în următorii ani, potrivit Agerpres.

În prezenta oţelărie Essar Steel din statul Gujarat se produc anual 6,5 milioane de tone, din cauza lipsei materiilor prime şi a gazelor naturale insuficiente pentru furnale.

ArcelorMittal şi Nippon Steel concurau cu grupul financiar rus VTB, JSW Steel şi Vedanta Resources pentru Essar Steel.

Vineri, ArcelorMittal a anunţat că firma va plăti în total 420 miliarde de rupii (5,73 miliarde de dolari) din datoriile Essar şi încă 80 miliarde de rupii vor fi alocaţi operaţiunilor zilnice şi majorării profitabilităţii.

"ArcelorMittal va deţine o participaţie majoritară, în timp ce Nippon Steel va avea o participaţie aproape egală", a anunţat un purtător de cuvânt al companiei nipone.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent că Essar este evaluat la cel puţin şase miliarde de dolari.

Noua lege din India privind falimentul a declanşat o competiţie pentru activele din domeniul oţelului evaluate la peste 26 de miliarde de dolari, sporind interesul companiilor locale şi străine.

Essar Steel este afectată de cererea slabă şi de reducerea furnizării de gaze, care a afectat producţia. Compania era deţinută de fraţii miliardari Shashi şi Ruia din India, înainte de a fi plasată sub rezoluţia de insolvenţă, în august.

Cumpărătorii Essar sunt stimulaţi şi de planul premierului Narendra Modi de a cheltui masiv pentru modernizarea infrastructurii din India. Grupul mamă Essar are activităţi în domeniul petrolului, gazelor naturale, electricităţii, oţelului şi porturilor şi este presat de creditori să-şi reducă datoriile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb