MINISTRUL FRANCEZ DE FINANŢE: "Zona euro - insuficient pregătită pentru o nouă criză economică"

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 octombrie 2018

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, crede că nu există riscul unei extinderi a crizei provocată de bugetul Italiei la nivelul Uniunii Europene, dar totodată avertizează că zona euro este insuficient pregătită pentru o face faţă unei noi crize economice sau financiare, informează Reuters, conform Agerpres.

Comisia Europeană a respins, marţea trecută, proiectul de buget pentru 2019 prezentat de autorităţile italiene, pentru că încalcă prevederile UE privind chletuielile publice, şi a cerut autorităţilor de la Roma să prezinte un nou proiect revizuit în următoarele trei săptămâni, în caz contrar urmând să îi fie impuse sancţiuni.

Bruno Le Maire a menţionat, într-un interval publicat în cotidianul Le Parisien: "Nu credem că există ris­cul de contagiune în Europa. Comisia Europeană a întins mâna Italiei şi sper că Italia va profita de această ocazie. Însă este zona euro suficient pregătită pentru a face faţă unei noi crize economice sau financiare? Răs­punsul meu este unul negativ. Este urgent să facem ceea ce am propus partenerilor noştri pentru a avea o uniune bancară solidă şi un buget de investiţii în zona euro".

O serie de oficiali europeni au apreciat că disputa dintre autorităţile de la Roma şi Bruxelles va întârzia procesul de reformă în zona euro şi este posibil să dilueze acest proces. Pentru consolidarea zonei euro, Franţa susţine ideea adoptării unui buget comun în zona euro. Vineri, la sfârşitul unei întâlniri cu omologul său german, Olaf Scholz la Berlin, ministrul francez de Finanţe a spus că există o majoritate clară în rândul statelor din zona euro în favoarea adoptării unui buget comun.

Le Maire a mai spus că băncile franceze cu sucursale în Italia au acordat gospodăriilor şi companiilor credite în valoare de 280 miliarde euro. "Este o sumă gestionabilă, dar importantă", a spus oficialul francez, adăugând că nimeni nu are interesul ca Italia să fie în dificultate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb