Fitch a retrogradat ratingul pe termen lung al băncii româneşti UniCredit Bank la ''BBB minus''

Andreea Stoica
Bănci-Asigurări / 7 mai 2017

Fitch a retrogradat ratingul pe termen lung al băncii româneşti UniCredit Bank la ''BBB minus''

Fitch Ratings a revizuit în scădere, cu o treaptă, ratingul pe termen lung al băncii româneşti UniCredit Bank SA, de la ''BBB'' la ''BBB minus'', perspectiva atribuită fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, calificativul pe termen scurt a fost retrogradat de la ''F2'' la ''F3'', ratingul de suport a fost confirmat la ''2'', iar Fitch a informat că ratingurile de viabilitate ''bb minus'' nu sunt afectate de aceste acţiuni de rating, potrivit Agerpres.

Retrogradarea reflectă decizia Fitch din 27 aprilie de a revizui în scădere ratingul pe termen lung al băncii mamă UniCredit SpA din Italia, de la ''BBB plus'' la ''BBB''.

Ratingurile pe termen lung şi scurt precum şi ratingul de suport al UniCredit Bank se bazează pe potenţialul sprijin disponibil din partea băncii mamă - UniCredit SpA din Italia. Perspectiva stabilă atribuită UniCredit Bank este în linie cu cea a băncii mamă, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Confirmarea ratingului de suport al UniCredit Bank la ''2'' reflectă opinia Fitch conform căreia subsidiarele băncilor din România şi ale regiunii CEE (Europa Centrală şi de Est) sunt de importanţă strategică pentru băncile mamă, iar potenţialul cost al sprijinirii subsidiarelor băncilor din România ar fi gestionabil, ţinând cont de mărimea mică a acestor subsidiare faţă de activele băncilor mamă.

Fitch a confirmat la ''BBB minus'' ratingurile băncilor româneşti Garanti şi ProCredit

Fitch Ratings a confirmat la ''BBB minus'' ratingurile pe termen lung ale băncilor româneşti Garanti şi ProCredit, perspectiva atribuită fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, calificativele pe termen scurt au fost confirmate la ''F3'', ratingurile de suport au fost confirmate la ''2'', iar ratingurile de viabilitate la ''b plus''.

Ratingurile pe termen lung şi cel de suport ale băncii româneşti Garanti sunt determinate de aşteptările Fitch privind probabilitatea ridicată de sprijin din partea băncii spaniole Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), care în februarie şi-a majorat la aproape 50% participaţia deţinută la grupul bancar turc Garanti.

Banca românească Garanti este deţinută integral de grupul bancar turc Turkiye Garanti Bankasi SA, iar Fitch apreciază că subsidiara din România este de importanţă strategică pentru Garanti.

De asemenea, ratingurile pe termen lung şi cel de suport ale băncii româneşti ProCredit sunt determinate de aşteptările Fitch privind probabilitatea ridicată de sprijin din partea băncii mamă, ProCredit Holding AG & Co. KGaA. Perspectiva stabilă atribuită ProCredit Bank este în linie cu cea a băncii mamă, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb