Fitch ne-a confirmat rating-ul datoriei guvernamentale pe termen lung

V.B.
Macroeconomie / 6 septembrie 2014

Agenţia de rating Fitch a confirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută, la BBB- şi în moneda locală BBB, menţinând astfel rating-ul ţării noastre în categoria "investment grade", informează ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

Oficialul menţionează că plafonul de ţară a fost confirmat la nivelul BBB+, iar Fitch a reconfirmat perspectiva stabilă a rating-ului datoriei guvernamentale a României.

Fitch mai relatează că menţinerea rating-ului României se datorează în primul rând aşteptărilor că ţara noastră îşi va menţine ţinta de deficit bugetar pentru anul 2014 de 2,2 % şi va continua consolidarea fiscală în scopul atingerii obiectivului pe termen mediu privind deficitul structural de 1% din PIB, precizând că posibila neîndeplinire a acestui obiectiv încă din anul 2015 nu va afecta ratingul României.

Deşi a revizuit în scădere creşterea economică pentru 2014 la 2,2% de la 2,8%, pe fondul rezultatelor sub aşteptări din prima jumătate a anului, Fitch prognozează o accelerare în perioada 2015-2016, la un nivel de 3% anual, în medie, inclusiv pe fondul reluării investiţiilor, se mai arată în comunicatul publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

De asemenea, ţinând cont de ultimele evoluţii geopolitice din regiune, agenţia consideră că România este mai puţin afectată de sancţiunile impuse Rusiei comparativ cu alte state din Europa de Est, datorită relaţiilor comerciale limitate şi a dependenţei energetice reduse în relaţia cu Rusia.

Potrivit agenţiei Fitch, menţinerea unui trend accelerat de creştere economică în perioada următoare care să conducă la creşterea încrederii în mediul economic şi investiţional al României şi la reducerea diferenţelor de venit fata de statele membre ale Uniunii Europene, precum şi o reducere mai rapidă a datoriei externe comparativ cu aşteptările actuale ale agenţiei, vor putea conduce în viitor la acţiuni de îmbunătăţire a rating-ului acordat ţării noastre, conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb