Flamingo International vrea să emită obligaţiuni de 29 milioane lei pe cinci ani

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 august 2009

Acţionarii Flamingo International vor decide asupra unei emisiuni de obligaţiuni de 29 milioane lei, în cadrul Adănării Generale a Acţionarilor din 17 august, potrivit convocatorului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit propunerii, spre vânzare ar urma să fie oferite 290.000.000 de titluri, cu valoarea nominală de 0,1 lei, cu scadenţa la cinci ani.

Deţinătorii de obligaţiuni vor avea dreptul să opteze între convertirea lor în acţiuni, prin depunerea unei solicitări în acest sens, la una dintre datele de conversie, sau deţinerea lor până la împlinirea maturităţii.

Rata anuală nominală a dobânzii pentru obligaţiunile convertite în acţiuni ar urma să fie de 37,973%, iar cea pentru obligaţiunile neconvertite - de 10%, în condiţiile în care dobânda se capitalizează şi se calculează anual.

"Dobândă aferenta pentru întreaga perioadă de cinci ani este scadentă la oricare dintre datele de conversie, în cazul în care se optează pentru conversie, sau la maturitate", se mai arată în convocator.

Reprezentanţii companiei precizează că oferta este iniţiată "pentru obţinerea de fonduri în vederea susţinerii activităţii comerciale a emitentului în prezentul context de criză economică".

Fondurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite în activitatea comercială a emitentului, putând servi atât pentru investiţii, cât şi pentru rambursări de datorii sau alte plăţi, potrivit convocatorului.

Plata principalului şi a dobânzii capitalizate aferente obligaţiunilor care nu sunt convertite în acţiuni se va face într-o singură tranşă, la data de rambursare.

Suma de rambursat (principal plus dobânda aferentă capitalizată) este de 0,161 lei/obligaţiune.

Obligaţiunile nu vor fi listate şi Flamingo nu îşi va asuma responsabilitatea pentru listarea acestora, dar îşi va păstra dreptul de a iniţia procedura de listare a prezentelor obligaţiuni pe o piaţă reglementată.

Acţionarii Flamingo vor vota, la Adunarea Generală, şi propunerea înaintată de fondul de investiţii, QVT Fund, care a cerut dizolvarea companiei.

Dragoş Cincă deţine 25,19% din capitalul social al emitentului, în vreme ce Dan Adamescu deţine prin intermediul firmelor Nova Trade şi Astra 17,54% din acţiuni, iar QVT are o participaţie de 15,16%. De asemenea, Alexandru Ion Ţiriac controlează 5,12%.

Flamingo Internaţional (FLA) are în prezent un capital social de 77,91 milioane lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,10 lei.

În prima fază, obligaţiunile emise ar urma să fie oferite spre subscriere acţionarilor existenţi la 2 septembrie 2009, pentru a-şi exercita dreptul de preempţiune, aceştia putând subscrie obligaţiunile proporţional cu acţiunile pe care le deţin, în perioada de preempţiune.

Ulterior, obligaţiunile rămase nesubscrise la sfârşitul perioadei de preempţiune vor putea fi cumpărate de orice investitor, inclusiv de acţionari, care vor trebui să achiziţioneze fiecare obligaţiuni în valoare de cel puţin echivalentul în lei a 50.000 euro, dar nu mai puţin de 250.000 lei.

Obligaţiunile rămase nesubscrise la sfârşitul celei de-a doua etape vor fi anulate.

Obligaţiunile sunt dematerializate, nominative, corporative şi convertibile, au o valoare nominală de 0,10 lei, iar deţinătorii lor vor avea dreptul să opteze între convertirea obligaţiunilor în acţiuni, prin depunerea unei solicitări în acest sens la una dintre datele de conversie, sau deţinerea acestora pâna la împlinirea maturitătii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb