Floreasca Park - grad de ocupare de 80%

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Companii / 31 mai 2013

Gradul de închiriere a celor două clădiri din prima fază a proiectului Floreasca Park, dezvoltat de compania Portland Trust, a ajuns la 80%, iar construcţia la 60%, proiectul urmând să fie închiriat integral până cel târziu în al doilea trimestru din 2014, potrivit lui Robert Neale, CEO al dezvoltatorului de birouri.

Costul de construcţie al proiectului se ridică la 40 milioane de euro, iar costul de dezvoltare la 70 milioane euro, însă inovaţiile tehnologice aduse în Floreasca Park au ridicat costul construcţiei cu 2-3 milioane euro, potrivit lui Florin Furdui, directorul din ţara noastră al Portland Trust.

Dezvoltatorul a investit sume substanţiale în tehnologia necesară sistemului cu pompe de căldură geotermală cu buclă închisă, Robert Neale fiind de părere că acest proiect este unic în ţara noastră şi a ridicat ştacheta în domeniul dezvoltării de proprietăţi comerciale la nivel european. Domnia sa a declarat: "Sis­temul cu pompe de căldură geotermală are unul dintre cele mai ridicate grade de eficienţă energetică cunoscute în lume. Portland Trust activează în Europa Centrală de o perioadă îndelungată, în care am dobândit o perspectivă amplă asupra pieţii, şi putem spune că, în prezent, nu există un proiect asemănător cu Floreasca Park". Potrivit lui Robert Neale, în scurt timp, investitorii şi chiriaşii vor cere ca toate clădirile de birouri să urmeze modelul Floreasca Park. Domnia sa a mai spus: "O foarte mare parte din dezvoltatorii de astăzi vorbesc de < acreditare verde > sau menţionează sintagma < verde şi sustenabilitate >, dar, în opinia mea, de multe ori, aceste cuvinte sunt folosite fără substanţă. Floreasca Park este un proiect autentic din acest punct de vedere şi adresează preocupările chiriaşilor legate de consumul şi de costul energiei."

Preţul chiriei la Floreasca Park este de 16 euro/mp/an, iar taxa de mentenanţă este de 3-3,5 euro/mp/lună, excluzând taxa pe proprietate. Cel mai important chiriaş al proiectului va fi compania Oracle, potrivit reprezentanţilor companiei, care a închiriat circa 20.000 mp de birouri, renunţând la spaţiile din vecinătatea Floreasca Park, dar păstrând birourile din Nusco Tower.

Portland Trust a prezentat, ieri, componentele sistemului de încălzire şi răcire care urmează să fie implementate în cadrul clădirii de birouri Floreasca Park. Tehnologia folosită este utilizată în premieră pentru o clădire de birouri în ţara noastră şi foloseşte temperatura proprie şi masa termică a solului, pentru a încălzi şi a răci cei 38.000 mp, potrivit reprezentanţilor companiei.

În urmă cu trei ani, Portland Trust a vândut complexul de birouri Floreasca Business Park pentru suma de 101,2 milioane euro fondului de investiţii sud-african New Europe Property Investments (NEPI).

Floreasca Park este al şaptelea proiect dezvoltat de Portland Trust la nivel local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb