FLORIN CÎŢU: "Am mai făcut un pas important pentru a finaliza programul de guvernare"

G.B
Politică / 16 noiembrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că s-a mai făcut un pas ''important'' privind elaborarea viitorului program de guvernare, iar discuţiile cu PSD, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor vor continuamâine potrivit Agerpres.

"Am mai făcut un pas important spre a finaliza acest program de guvernare. Am avut două discuţii astăzi. Prima a fost despre certificatul verde. Încercăm să găsim o soluţie să deblocăm situaţia. Putem să rămânem şi cu această prevedere să plătim de la buget pentru anumită perioadă. Astăzi sau mâine o să fie varianta finală. (...) Era proiectul meu de lege care văd că acum a fost amendat în Parlamentul României şi eu am spus 45 de zile, dar să vedem dacă rămâne aşa", a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului, după negocierile cu reprezentanţii PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale.

El a precizat că nu a discutat cu PSD pentru retragerea acestui amendament.

Potrivit liderului PNL, se încearcă şi găsirea unor soluţii în privinţa majorărilor de venituri.

"Măsura cu care au venit iniţial social-democraţii, au mai spus-o, nu este un secret, înseamnă 11 miliarde în plus la buget, dar un deficit de 17 miliarde de lei la buget. Căutăm măsuri intermediare, căutăm şi alte surse de venit care pot să vină din reduceri de cheltuieli sau din alte variante, optimizări fiscale şi aici suntem. Mai avem acum o variantă pe care o vom evalua în această seară şi cu care vom veni mâine. S-au schimbat puţin lucrurile, dar ne-am uitat şi la redevenţe, de exemplu cât încasăm din redevenţe şi ce se întâmplă acolo, deci sunt mai multe variante. (...) Sunt mai multe variante. Cea de 11% este mult prea mult şi atunci căutăm variante. (...) Nu este vorba doar despre pensii. Aici sunt mai multe măsuri pe care trebuie să le luăm în calcul. Este vorba şi de alocaţii, sunt mai multe cheltuieli pe care trebuie să le luăm în calcul la tot pachetul. Impactul este mare. (...) Suntem într-o direcţie bună. Toată lumea a înţeles că nu se poate cu ceea ce venisem toţi în discuţie şi fiecare încearcă să găsească soluţii", a explicat premierul interimar.

Întrebat care sunt variantele pentru asigurarea acestor majorări de venituri, el a răspuns: "Se lucrează pe cele două simple, pe partea de cheltuieli şi pe partea de venituri, doar aşa poţi să creezi spaţiu fiscal. Partea de venituri, optimizarea fiscală aşteptăm estimarea de la e-facturare şi celelalte măsuri pe care deja le-am luat. Sunt câteva măsuri în PNRR şi vedem dacă putem să le implementăm mai repede. Sunt luate toate în calcul".

"Această coaliţie vine după o perioadă lungă de timp în care cele două partide au avut opinii clar diferite pe foarte multe subiecte. Nu aş grăbi lucrurile. Nu o să facem ceva care să nu dureze", a menţionat Florin Cîţu.

El a subliniat că nu a vorbit despre negocieri privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. "Eu nu am spus că trebuie negociat pe PNRR. Şi eu am spus foarte clar că, dacă acolo poate şi găseşte o uşă deschisă în PNRR şi la Bruxelles, putem să ne uităm după aceea", a afirmat preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, au existat câteva discuţii în ceea ce priveşte Justiţia.

"Justiţia s-a discutat foarte puţin. Noi aşteptăm textul. Acolo lucrurile sunt clare. Suntem toţi de acord că vrem să respectăm MCV-ul, să eliminăm aceste cerinţe, dar aşteptăm textul de la specialiştii jurişti", a afirmat Cîţu.

Întrebat dacă se va prevedea explicit desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, el a răspuns: "Cred că da".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un pas înainte, doi pași înapoi. Un Incurca-lume ca acest domn nu s-a mai întâlnit în istoria lumii si vă rog să mă credeți că am citit mii de cărți de istorie ( pe bune,nu glumesc).

    Când va ieși din politică ( mai e putin timp) vom constata cu toții că au apărut probleme medicale grave care necesită internarea acestui domn! Ne vom întreba atunci cum de nu le-am văzut la timp !? 

    1. Problemele medicale pe care CATU le are ca urmare a alcoolului si consumului de substante interzise din tinerete sunt cunoscute de cetatenii romani insa mentinerea lui in fruntea PNL,este facuta de alti PNListicare sunt la varful conducerii actuale a PNL,care sunt si ei la fel de bolnavi ca si CATU. Am sa dau doar doua exemple de astfel de bolnavi,iatale: unu este RARES BOGDAN,care cica este europarlamentar,insa nu se stie cand se mai ocupa si de jobul de europarlamentar cand el sta numai in Romania si scoate pe gura numai prostii.Altul,este unu VALCEANU care se crede Ministru Finantelor si care se crede un fel de ROUBINII de Romania,el,fiind de fapt un simplu SOCOTITOR CAPist. PNL,nu mai exista,el ca Partid,este o ADUNATURA de GEAMBASI,care considera Romania,o MARTOAGA pe care ei au scoso la vanzare.Asa ca........!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb