FLORIN CÎŢU: Bugetul Capitalei a fost folosit de primarul general în scop electoral

A.I.G.
Politică / 18 ianuarie 2020

Bugetul Capitalei a fost folosit de primarul general în scop electoral

Actualizare - Primarul Capitalei Gabriela Firea îi răspunde ministrului finanţelor Florin Cîţu, pe care îl numeşte "primul speculant pe curs al ţării" şi care a acuzat-o că a cheltuit banii PMB în scop electoral, spunând că a tăiat robinetul firmelor căpuşă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei.

"Nu mai petreceţi, mâncaţi, beţi şi staţi prin curent şi praf, în birourile ministeriale! Mă sună presa de dimineaţă, să-mi ceară reacţie cu privire la ce a zis vremelnicul şef peste Finanţele ţării despre mine şi Primăria Capitalei. Da, mă autodenunţ : am folosit bugetul Capitalei pentru oameni-ceea ce dumnealui numeşte în "scop electoral". Da, recunosc: am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanţe, lărgirea de artere, modernizarea ţevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilităţi, femei însărcinate, nou născuţi, familii monoparentale, tratamente FIV-proiecte în premieră, recuperarea parcurilor, a spaţiilor verzi, plus subvenţiile la transport şi energie termică etc.

Şi da, am tăiat robinetul firmelor căpuşă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei-cele mai multe ale unor membri sau/şi simpatizanţi/ sponsori ai PDL-PNL. De asta ţipă toţi acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce ştiu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puţin pentru cetăţeni!", susţine Firea.

Firea anunţă că va organiza o conferinţă de presă şi va răspunde punctual "aberaţiilor transmise de ministrul de finanţe-primul speculant pe curs al ţării!"

"Inclusiv cât avem cu toţii de plătit, de pe urma împrumuturilor şi a deciziilor controversate privind retrocedări în parcuri ale unor primari de dreapta. Aşa de buni pentru bucureşteni, încât au lăsat în urma lor zero proiecte realizate dar sute de milioane de euro datorate", adaugă ea.

---

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu lansează sâmbătă pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Valcov, Teodorovici, relatează News.ro.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu lansează sâmbătă pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Valcov, Teodorovici. El o critică pe Firea pentru cheltuielile companiilor municipale, pentru cheltuilelile mari cu asistenţa socială şi pentru situaţia subvenţiei la căldură, pentru care nu a mai avut bani deşi sumele le primeşte de la bugetul de stat.

"Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflaţi cum au fost cheltuiţi banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferenţă în investiţii? Evident că NU", scrie Cîţu pe Facebook.

Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019! Salariul mediu NET s-a triplat şi este aproape dublua faţă de salariul mediu net din sectorul privat, susţine ministreul de Finanţe, argumentând că "în perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- creşteri salariale plus număr mult mai mare de angajaţi".

"Celebrele companii înfiinţate ilegal de primarul general şi PSD plătesc DOAR salarii şi atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% şi 90% din totalul cheltuielilor. Dacă vă întrebaţi cum apar sinecurile în economie, aveţi aici răspunsul. Este clar că doar evoluţia cheltuielilor de personal arată că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral", scrie Florin Cîţu.

Potrivit sursei citate, Cîţu mai prezintă încă o decizie pentru care PMB trebuie să dea un răspuns bucureştenilor, respectiv aceea că în 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenţia pentru energie termică, deşi o primeşte de la bugetul de stat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai firmele municipale au jeep uri, sedii scumpe salarii de la 7000 in sus si nu fac nimic de 3 ani!!! Numai amante , activisti psd si neamuri ! Firea da bani de concedii in grwcia si apoi n are sa plateasca cheltuielile curente! O toapa cu aere

    Pt. că poate din 4 în 4 : la STAT asumare RĂSPUNDERE???????? ÎN JUSTIȚIE???? etc????

    ....nu apar la comentarii ..fani PSD-isti. Uite ca asa cum se exemplifica cazul Bucuresti ..asa s-a inyamplat si in toata tara unde au condus PSD-isti.( bani Guvernului..inclusiv rezerva)

    Credibilitatea lui Citu este la fel de jalnica precum a Firei. Sa nu ne amagim. Scandalagii acestia penibili sunt de rahat. Citu minte asa cum respira. Firea este tot asa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb