FLORIN CÎŢU: "Ciolacu sare puţin etapele când vorbeşte de anticipate"

G.B
Politică / 21 februarie 2022

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, i-a transmis astăzi preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, că ar trebui să vorbească cu şeful statului dacă doreşte alegeri anticipate, pentru că preşedintele este cel care decide în această privinţă, menţionând că liberalii au făcut un compromis cu social-democraţii pentru stabilitatea economică a ţării, dar nu vor mai face unul care "să ducă România în comunism", potrivit Agerpres.

"Cred că trebuie să meargă să vorbească cu domnul preşedinte (n.r. Klaus Iohannis), pentru că ştim foarte bine că la preşedintele României e decizia cu anticipatele, deci sare" puţin etapele". În acelaşi timp, în 2020 a fost un vot pentru dreapta în România. Am făcut un compromis pentru stabilitatea economică a României, într-o perioadă foarte dificilă. Nu vom face un compromis care să ducă România în comunism, asta vă spun clar, oricât de mult s-ar supăra sau s-ar alinta cineva, asta să fie foarte clar. Vrem să ţinem această coaliţie, vrem să mergem mai departe, pe noi ne interesează toate măsurile din programul de guvernare să fie respectate", a precizat Cîţu, întrebat cum comentează avertismentul liderului social-democrat privind ieşirea PSD din coaliţie şi declanşarea alegerilor anticipate, pe fondul neînţelegerilor din coaliţie între PNL şi PSD.

Întrebat dacă poate să detalieze ce a vrut să spună când a afirmat că nu va face un compromis care să ducă România în comunism, liderul liberal a subliniat că PNL susţine toate măsurile care îi ajută pe români, nu pe cele care distrug sau creează alte probleme în economie.

"Eu v-am spus ce susţinem noi, măsurile pe care le susţinem noi. Este o restanţă în programul de guvernare, dar noi am închis ochii în acel moment, nu am criticat, nu am ameninţat pe nimeni că plecăm de la guvernare. Cei 7% pentru investiţii trebui puşi la loc la rectificarea bugetară, susţinem toate măsurile care îi ajută pe români în aceste momente, dar măsuri care îi ajută, dar nu distrug sau nu creează alte probleme în economie. De aceea eu cred că trebuie discutate în coaliţie, trebuie discutate cu experţii până venim cu o soluţie finală, pentru că se vede că nu este foarte simplu (...). Cu înţelepciune, cu cumpătare, vom găsi cele mai bune soluţii", a afirmat Cîţu.

El a adăugat că văzut şi o parte bună a liderului PSD, menţionând că ar aprecia să-l sune, "dacă are ceva de spus".

"Să ştiţi că, pe partea bună, eu am văzut că atunci când domnul preşedinte al PSD, domnul Ciolacu, nu a luat partea unor miniştri care au venit cu aberaţii economice în spaţiul public şi asta am apreciat la domnia sa de fiecare dată. Acum, că domnia sa este supărat pe unii miniştri că nu merge guvernarea, asta este, e problema domniei sale şi a PSD, nu este problema noastră. Eu pe viitor aş aprecia să mă sune, dacă are ceva de spus ", a arătat Cîţu.

Despre guvernare, liderul liberal a afirmat că aceasta merge bine, "pentru condiţiile grele prin care trecem".

"Este supărat că nu merge guvernarea, în opinia dumnealui sau este supărat că nu merge guvernarea, în opinia dumneavoastră. L-aţi auzit pe domnul Klaus Iohannis, care a spus că guvernarea merge bine. Sunt de acord, acest Guvern merge bine, pentru condiţiile dificile prin care trecem. Pentru această perioadă dificilă, Guvernul îşi face treaba, caută soluţii. Noi suntem aici să susţinem toate demersurile Guvernului care vin cu soluţii pentru români. Dar repet, soluţii care duc România mai departe pe parcursul european, pe un parcurs al economiei de piaţă, pe un parcurs dezvoltării economice, nu să o ducem înapoi în comunism", a concluzionat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Are dreptate dl Citu: dl Ciolacu sa mearga si sa vorbeasca cu Dl Presedinte al Tarii despre anticipate. Ele nu vor avea loc cat timp Domnia Sa e la Cotroceni. Vorba aceea, abia a inceput sa se joace cu fondurile, cu justitia, se simte ca Basescu, si tare ii mai place. Geniul Carpatilor vede alianta/ fuziunea PSD-PNL si dincolo de alegeri. De unde si ironia dlui Citu, caruia ii place, de asemeni, sa faca pe prostul satului si sa chibiteze de pe margine. La o adica, stie sa sara din barca spunand ca el, nu, niciodata...

    PNL sa ia maxim 8%, PSD 12 %, UDMR 4,5%, USR maxim 6 %iar diferența sa o ia AUR, sau orice partid naționalist adevarat, care sa facă ceva pe UE , NATO și nivelul de trai adus de ele.

    1. Restul APP

    Cand vor cei de dreapta sa faca anticipate ne spun ca este democratic,daca vor ceilalti este dictatura,oare mai crede cineva in mascariciul citu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb