FLORIN CÎŢU, DESPRE PROTESTELE MINERILOR: "Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu"

S.B.
Politică / 22 februarie 2021

"Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu"

Premierul Florin Cîţu s-a referit luni la protestul minerilor, afirmând că îi înţelege, ştie că trec printr-o perioadă dificilă, dar nu crede că soluţia pe care aceştia au ales-o este una care rezolvă problemele. El a promis că în mandatul său nu va avea loc nicio mineriadă, informează news.ro.

"Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluţia pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar şi anul trecut, şi anul acesta, salariile au fost plătite la timp, am găsit soluţii şi pentru următoarele trei luni, în acelaşi timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei, de aceea spun că nu cred că soluţia pe care au ales-o este una bună. În 2020 când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate", a afirmat Florin Cîţu.

El a precizat că nu va permite ca în mandatul său să se întâmple ce s-a petrecut în timpul preşedinţiei lui Ion Iliescu şi anume să aibă loc o nouă mineriadă.

"Nu mi se pare normal ce se întâmplă. De aceea spun că găsim soluţii, îi înţeleg, ştiu că trec printr-o situaţie dificilă, formula prin care încearcă să rezolve această situaţie nu mi se pare cea mai fericită, dar se pare că sunt foarte mulţi politicieni care profită, aşa cum au profitat şi alţi politicieni tot din aceeaşi categorie în ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii '90. Le spun atât românilor şi bucureştenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu şi ale altor socialişti. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat", a mai transmis Florin Cîţu.

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Crezi,ar trebui toata tara in strada iar catu si toti hotii din guvern alungati din tara

    1. subscriu!

      Ca si CUTU-CUTU ,in romania sunt si alti damblagii care cica sunt formatori de opinie,in fond,ei fiind niste URLATORI mai ceva ca si lupii,care urla la luna,crezandu-se niste jurnalisti.Doi dintre urlatori,care in viata lor nu au produs nimic pentru romania si romani sunt doi ghertoi care se cred de neanlocuit acolo unde giovlaie. Unu este tudor barbu care cica lucreaza la postul NATIONAL b1tv,un post de garsoniera,iar al doilea un limbric de 1,50 m,de la irealitatea care isi da cu parerea despre orice se intampla in romania si despre orcine de zici ca este nostradamus. nu vreau nici macar sa il numesc,dar il descoperiti dv. dupa urlete.!

    Chiar asa colonie cum sintem , totusi nu inteleg cum un functionaras mediocru , dat afara de la o banca , sa fie prim ministru ? singura explicatie ar fi ca este santajat cu vreo magarie si este pus sa faca lucrurile murdare pe care altii , n-ar indrazni .

    1. Dupa ce face toate magariile oleaca in America unde are toti bantii din vanzarea Romaniei

    Ieșiri isterice!

    Niște oameni protestează că nu au fost plătiți pentru munca pe care au depus-o, iar prim-ministrul (!) spune că nu va permite mineriade! Omul se luptă cu morile de vânt. Don Quijote măcar e un personaj simpatic. Ăsta nu e și în plus mai e și periculos prin prisma funcție pe care o ocupă. 

    Greu cu politica de cadre în vârful PNL. 

    Vom vedea, mai Cuţu, Cuţu! Pana una alta, in mandatul tau se intampla o mare "Ciolaniada"!

    Credeți că banii se fac la xerox ?

    În toate țările , mineritul e în cădere . 

    Ce să facem ?

    Aveți o idee genială : să stăm toți acasă și să primim pensii și salarii !?.... 

    1. Daaaaa....

      Așa e bine..... 

      Ce să facem? În primul rând plătim salariile unor oameni care au depus o muncă. Că de aia protestează.

      În al doilea rând ne gândim, noi ca guvernați ce suntem, cum draq facem să ridicăm din sărăcie cruntă o regiune întreagă din țara asta. Nu putem? Nicio problemă, plecăm draq acasă și îi lăsăm pe alții să facă. 

      PNL+USR a promis vrute și nevrute și a acuzat PSD (uneori pe bună dreptate) de incompetență. Acum e momentul lor. Hai să vedem soluțiile nemaipomenite ale luminatului Guwern. Hai cu încurajarea antreprenoriatului în zonă, hai cu atragerea fondurilor europene, hai cu programe guvernamentale. Nu zice nimeni să stea acasă minerii și să primească pensii speciale (că doar nu-s procurori sau securiști ce naiba), dar hai cu soluții. 

    Asta-i nebun, fratilor... Pai ce poate el sa comande minerilor daca sa vina sau nu la Bucuresti?

    E suficicent numai sa-i mobilizeze Diana Sosoaca si in 2 zile se urca pe Guvern..

    Catzu isi inchipuie ca minerii dau doi bani pe el...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb