FLORIN CÎŢU: "La Matei Balş se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă"

S.B.
Politică / 16 aprilie 2021

"La Matei Balş se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă"

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că la Institutul "Matei Balş" se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă, iar la la "Bagdasar-Arseni", în următoarele două săptămâni, poate deveni funcţională o nouă unitate de primire urgenţe, cu 27 de paturi UPU şi 27 de paturi ATI, în timp ce la Spitalul "Grigore Alexandrescu" se pot aloca încă 12 paturi ATI pentru copii, informează news.ro.

"Am spus că aş vrea să avem 1.600 de paturi cât mai rapid, a fost o cerere a mea de acum câteva luni de zile, am văzut problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, am atras atenţia şi suntem acum în măsură să ajungem la aceste cifre", a afirmat Cîţu.

Cîţu a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că a primit o situaţie privind paturile de Terapie Intensivă, după o vizită în câteva spitale din Bucureşti.

"Am discutat şi acest lucru, din păcate, avem o presiune pe sistemul sanitar, pe sistemul de sănătate în România, în special în Terapie Intensivă. Ştiţi foarte bine că în ultima perioadă am avut aceste discuţii şi astăzi am primit această informare. La Matei Balş se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă, vor trebuie să fie transferaţi 7 medici şi 30 de asistenţi medicali. Se va înfiinţa un centru de evaluare pacienţi cu infecţie SARS-COV, la Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni o nouă unitate de primire urgenţe poate fi funcţională, cu 27 de paturi UPU şi 27 de paturi ATI, iar la Grigore Alexandrescu nu vom aloca adulţi, acolo se pot aloca încă 12 paturi ATI copii, în primă fază zece paturi la cerere", a explicat premierul.

El a adăugat că se va ajunge la un număr de 1.600 de paturi de terapie intensivă.

"Am spus că aş vrea să avem 1.600 de paturi cât mai rapid, a fost o cerere a mea de acum câteva luni de zile, am văzut problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, am atras atenţia şi suntem acum în măsură să ajungem la aceste cifre", a afirmat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ocupate de tara.Lasa sarcina numararii paturilor unui mic administrtator.Ai mult de lucru si te tii de povesti cu mos-cocos.

    Teoria conspiratiei s-a adeverit, vaccinarea va fi anuala si, probabil, obligatorie, de vreme ce viata oamenilor este conditionata la tot pasul de vaccin.

    Ministrul sanatatii Vlad Vasile Voiculescu , a spus ca datele statistice privind pandemia au fost masluite , atunci eu pot banui ca la ATI sint ingramaditi si bolnavi , care in mod normal n-ar trebui sa se afle acolo ? de ce ? pentru ca , cu ajutorul tv platite sa intoxice , populatia sa fie infricosata si sa se vaccineze ! intreb si eu , doar a spus ministrul sanatatii , Vlad Vasile Voiculescu !

    Vorbeste Matzu-Catzu de 20j de paturi parca vorbeste de 200 de paturi..

    20J de paturi e un kkt... !!! 

    1. 200 cumpărate cu parandarat !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb