FLORIN CÎŢU: "Niciodată nu trebuie amestecat alcoolul şi condusul"

G.B
Politică / 15 august 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat ieri că niciodată nu trebuie amestecat alcoolul cu condusul şi că, după episodul de acum 21 de ani din Statele Unite ale Americii, şi-a învăţat lecţia, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, premierul a afirmat: "Aş spune ceea ce spun fiecărei persoane din momentul în care mi s-a întâmplat mie - că nu trebuie făcut, niciodată nu trebuie amestecat alcoolul şi condusul. Eu mi-am învăţat lecţia. Nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci. A fost o singură dată. (...) Este ceva ce niciodată nu aş susţine şi de fiecare dată am fost împotrivă. Poate că este nevoie şi în România să ne uităm la legislaţie, pentru că în Statele Unite legislaţia este mult mai dură. Depinde de la stat la stat. (...) Această toleranţă zero poate că ar trebui să ne gândim să fie implementată şi în România. (...) Este o situaţie prin care nu am dorit să mai trec niciodată şi nu am mai trecut prin acea situaţie niciodată".

El a spus că în acea zi fusese ziua colegului său de cameră şi consumase bere.

"Cred că era o sâmbătă, era 3 decembrie. Fusese ziua colegului meu de cameră şi de acolo veneam. Doar ştiu că am depăşit, am băut îndeajuns ca să depăşesc limita legală. În rest nu ştiu exact... Cred că bere am consumat. (...) Nu pot să duc 7 - 8 beri, dar am băut ca să depăşesc limita legală şi am fost oprit. Am recunoscut imediat că am consumat băuturi alcoolice şi am respectat toate procedurile legale pe care le aveam în statul Iowa", a arătat şeful Executivului.

Prim-ministrul a reiterat că pentru a acoperi cheltuielile, la acea vreme, a fost necesar să îşi vândă maşina.

El a precizat că în SUA nu a avut niciodată niciun drept restricţionat de atunci.

"Din ce îmi aduc aminte nu au fost 48 (de ore de arest - n.r.), dar am plătit tot ce a fost nevoie sau dacă a trebuit să plătesc am plătit. Am respectat toată legislaţia, toate recomandările instanţei. (...) A trebuit să vând maşina şi cred că m-am şi împrumutat. Nu mai ştiu exact. (...) Vorbim de două sisteme juridice diferite. (...) Ceea ce am făcut este delict. (...) În Statele Unite nu am avut niciun drept niciodată restricţionat. La un an după am lucrat la Banca Naţională a Noii Zeelande fără niciun fel de probleme. După aceea am lucrat la Banca Europeană de Investiţii fără niciun fel de problemă. Mi-am reînnoit viza pentru Statele Unite în 2009 fără niciun fel de problemă, am vizitat de câteva ori SUA de atunci şi până acum", a subliniat premierul.

Florin Cîţu a povestit şi că a mers "la nişte cursuri" unde erau prezentate "situaţii extreme".

"Am mers la nişte cursuri unde sunt prezentate situaţii extreme în care se poate ajunge şi aşa mai departe. Este un curs de reeducare în acest... Am vândut maşina şi cred că m-am împrumutat la bancă, ceva de genul acesta, am luat nişte bani", a susţinut Cîţu.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Demisia betivane. Faci de rusine Romania. Golanule.

    1. DIN BEȚIE TE TREZEȘTI

      DIN PROSTIE ,, NEVER " 

      Un student care a băut câteva beri este ,,bețivan"?

      Crezi ca a baut cateva beri,el este beat sau ...tot timpul

    Tu, Cuţulica le amesteci pe toate 3: si alcoolul si condusul si prafurile! Si astfel, ai ajuns si tu praf.........si pulbere!

    CUM SA ÎȘI DEA DEMISIA FETELEUL ASTA. CINE I-O MAI TRAGE ÎN CUR FETITEI STERPE DE LA COTROCENI. SA FIM SERIOȘI DE CE NU ESTE DOAMNA CARMEN DE TOARTA. SA SATURAT ȘI EA SA L MAI ACOPERE. DEVINA ESTE ȘI EA CA ACCEPTA ÎN DOCUMENTE SA FIE CĂSĂTORITĂ CU UN MUIST, CURIST, BULANGIUL, POPONAR, CRIMINAL ÎN SERIE. ȘTIM CA EA TRĂIEȘTE SINGURA LA SIBIU ȘI ÎȘI TRĂIEȘTE VIATA LA MAXIM. ȘI EL LA BUCUREȘTI. DE SA R VEDEA PULELE SUPT E DE EL ȘI CITE ÎN CUR IAU FOST BĂGATE. NUMAI DUMNEZEU ȘTIE. ÎN 8 ANI DE PREȘEDINTE NU ȘTIU CA TARA SA L FI VĂZUT MĂCAR DE 8 ORI CU DOAMNA CARMEN, MĂCAR TEATRU JUCÂND DE FORMA. GHINION.

    "Niciodată nu trebuie amestecat guvernul Romaniei şi condusul unui partid ciumat antinational"...Asteptam "demisia de onoare" :-)

    asa a grait panarama de pm!

    e supradimensionat scandalul cu Citu si alcoolul ....

    e dovada ca nu au gasit nimic altceva decat niste beri baute acum 21 de ani !  

    1. NU recomand demisia premierului pentru asa gluma de situatie!

      Sunt timpuri tulburi in fata (in urmatoarele 6-9 luni) si Romania NU are nevoie de instabilitate de nici o forma si culoare!  

      Mi se rupe de ce beri a baut Florin acum 21 de ani ! Ma intereseaza stabilitatea tarii, a economiei a leului ... si mi se rupe grav de 2 zile de retinere preventiva pt condus sub influenta alcoolului...  

      Mai bine lasati glumele cu schimbat premierul , nu e momentul de asa ceva!  

      Bancherule, nu ce-a facut Citu acum 20 de ani conteaza acum. Acum conteaza ca nu mai poate fi de incredere si cu cat incearca mai mult sa se disculpe, cu atat se infunda mai tare. Cum sa spuna el ca a baut cu colegul de camera si de-acolo venea?! Asa camera mare avea de-a trebuit sa mearga cu masina pana la patul lui? Cum sa spua el ca a fost contraventie cand oriunde in lumea civilzata esti penal daca esti prins cu o alcoolemie cat ai fi baut un litru (!) de whisky? Cum sa spuna el ca in Romania n-ar fi fost tot penal cu alcoolemia aia? Omul a fost mort de beat! Politia l-a oprit nu pentru un control de rutina ci pentru ca el conducea masina din bordura in bordura, cu viteza foarte inconstanta (32-56 mile pe ora). Era rupt de beat iar faptul ca n-a mai fost prins de-atunci nu inseamna deloc ca n-a mai condus beat! Fapta lui de-atunci nu ar fi relevanta daca el n-ar fi fost atat de ipocrit cat sa sustina cu tarie chestia cu "fara penali"! Si nici pana azi nu a venit cu vreo dezmintire ca i-a dat cuvantul lui Orban ca nu va candida la sefia PNL. Si-atat si tot ar trebui sa-si piarda credibilitatea!

    Ce vorbesti, mai Cuţulache?! Ia intreaba-l pe inca seful tau, Sica, ca sa vezi cum procedeaza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb