FLORIN CÎŢU: "PSD încearcă să şicaneze ceea ce vrea să facă preşedintele''

A.I.G.
Politică / 11 decembrie 2019

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Ministul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi-a afirmat marţi seară nedumerirea cu privire la jocul PSD de a respinge cererea de reexaminare a legii de repatriere a aurului formulată de preşedinte, potrivit News.ro.

Ministrul, întrebat care sunt intenţiile, în condiţiile în care PSD a anunţat că nu vrea să reexamineze Legea repatrierii rezervei de aur, a declarat: "Nu pot să înţeleg jocul PSD. Este clar că încearcă să şicaneze ceea ce vrea să facă preşedintele. Nu văd aici o miză foarte mare. Aurul nostru de la Londra este folosit pentru finanţarea României. Niciodată nu m-a convins proiectul PSD că este o măsură bună pentru România".

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pe data de 20 noiembrie, o cerere de reexaminare a legii iniţiată de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prin care se impune repatrierea rezervei de aur a Băncii Naţionale a României (BNR).

Şeful statului arată că actul normativ elimină posibilitatea stabilirii şi menţinerii de rezerve în aur depozitat în străinătate şi instituie termenul în care BNR trebuie să prezinte Parlamentului şi Guvernului raportul privind situaţia rezervelor internaţionale, în ipoteza diminuării acestora până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, precum şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.

PNL şi USR au contestat această lege la Curtea Constituţională, însă sesizarea de neconstituţionalitate asupra actului normativ a fost respinsă, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Individul ăsta nu știe limba română. Șicanarea se referă la cineva, nu la ceva, dar cu analfabeții funcționali e mai greu. Ei vorbesc păsăreasca ”afacerilor” păguboase. Bine că ne-au scăzut ăștia ratingul de țară. Probabil și-au dat seama cam ce pot face păsăroii.

    1. ... meditatii cu Veo in copilarie.

      Oare de ce au scazut ratingul? Pentru ca un rating scazut duce la dobanzi mai mari la imprumuturile statului. Statul de unde se imprumuta? De la banci.Cine castiga mai mult: evident bancile (cu care trebuie sa fim "prietenosi" -Ludovic Orban a zis).La fel curs valutar maxim.De unde imprumuta firmele euro? De la bancile "prietene".Cine castiga mai mult? Bine-nteles ca nu firmele.De ce au marit deficitul pe 2019 la 4,4 din PIB?(PIB aprox. 1000 miliarde lei).Ca sa imprunute inca 14 miliarde lei pe 2109 fata de cat era programat. Cine castiga (intrebare retorica!).Si sigur trebuie eliminata taxa de 2 % pe cativele bancare(Ord. 114)(ceva miliarde de lei) cu care bugetul se inchidea in jurul lui 3%.Concluzia: e bine sa fii bancher in Romania - prostii vor plati toate dobanzile in crestere, ei si urmasii urmasilor lor (adica noi, romanii).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb