FLORIN CÎŢU: "Rusia devine proprietar în zone strategice din economia României"

I.M.
Politică / 20 martie 2019

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a adus acuzaţii grave la adresa lui Liviu Dragnea şi a lui Eugen Teodorovici, despre legături cu Banca Internaţională de Investiţii, cu sediul la Moscova, la care ţara noastră şi-a mărit participaţia: "Putin, Dragnea şi V. Orban aveau nevoie de un vehicul financiar prin care să finanţeze achiziţionarea de active, resurse în ţări cu importanţa strategică din UE. Un vehicul prin care să intre bani ruseşti şi să iasă bani "curaţi".", a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai vorbeşte şi despre OUG 114: "Sau oug 114/2018. Aşa cum v-am arătat de mai multe ori, primii şi singurii care au beneficiat au fost ruşii. Mai mult, această ordonanţă are rolul de a scădea preţul activelor unor bănci şi al altor companii private din sectoare diferite ale economiei, pentru a putea fi preluate de "salvatori" prin acest vehicul. Astfel, Rusia devine proprietar în zone strategice din economia României.".

Cîţu mai spune că şi Teodorovici este implicat: "Acum înţelegeţi de ce zicea Teodorovici că nu are nevoie de bani de la bănci? Este clar acum ce este cu escala la Moscova?

Eugen Teodorovici este implicat direct. El este reprezentatul României în boardul guvernatorilor acestei banci. Mai mult România are şi un vicepreşedinte executiv în conducerea băncii. Venit din MFP şi care stă la Moscova."

"Eu, senatorul Florin Cîţu, cred că toate cele prezentate astăzi, alături de poziţia guvernului României faţă de paradisurile fiscale, au un singur scop.

Cineva doreşte să creeze un alt parteneriat economic şi politic din care să facă parte şi România. Un parteneriat economic şi politic care să nu se supună rigorilor UE şi SUA, dar care să acţioneze în interiorul acestor zone.", a încheiat deputatul în mesajul publicat pe pagina sa de Facebook.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Citu aduce baliverne, nu acuze grave. Rusia nu are nevoie de Romania pentru a spala banii. O face cu succes prin Moldova.

    IIB este despre altceva. Peste 50% din acțiunile băncii rusești sunt deținute de Bulgaria, Cehia, Slovacia, România și Ungaria, în vreme ce Rusia deține 40%.  

    Cat este de idiot Citu ne indica si faptul ca habar nu are ca modificarea de capital social s-a decis in 2014, acum 5 ani. 

    Ministerul Finantelor Publice a publicat la rubrica Transparenta decizionala proiectul de lege pentru ratificarea Protocolului deschis spre semnare la data de 8 mai 2014 si semnat de Romania la Moscova la 1 iulie 2015, privind modificarea Acordului de infiintare a Bancii Internationale de Investitii si a Statutului acesteia din data de 10 iulie 1970. Printre alte masuri, proiectul propune majorarea capitalului social. 

    Acest proiect de lege a fost adoptat de Parlament, nu de Dragnea. Iar Protocolul a fost ratificat chiar de ministrii tehnocrati in 2016.

    La 01.07.2015, la sediul central al BII din Moscova, Attila Gyorgy –secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Şeful Delegaţiei României în Consiliul BII, a semnat „Protocolul privind introducerea unor modificări în Acordul privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi statutul acesteia”, România devenind astfel a opta ţară membră BII care semna noile documente constitutive. Semnarea a avut loc în perioada în care se condamna ferm intervenţia rusă în Ucraina şi cerea sancţiuni economice grave împotriva Moscovei.. Actul de aderare a fost ratificat de trei miniștri tehnocrați: Raluca Prună (Justiție), Anca Dragu (Finanțe) și Lazăr Comănescu (Externe), în 2016. 

    1. Nu gandeste prost,el chiar nu gandeste

      pardon,nu la mesajul nr. 1 ma refeream

      Un eunuc politic se da mare economist....Rusia nu vrea sa spele banii in Romania, ci vrea sa inglodeasca tara in noroi si datorii; asa ca, eunucilor pesedisti mare grija la cadane ca se alege praful de tot haremul... 

      Să vezi ce se mobilizează postacii proruşi şi cei ai infractorilor din psd să arunce cu lături în Cîţu; omul şi+a spus părerea. Oare nu are dreptul fiecare la o opinie diferită de a noastră? putem să+i criticăm opinia, dar ce avem cu omul?

      Nu este doar o opinie. Este expresia unui mitoman sau a unui bolnav psihic. Citu este una sau alta.

      Daca opinia noastra este ca "pamantul este rotund" si vine Citu si spune ca este "plat", asta se numeste opinie? Sau prostie? In cazul de fata nu este chestiune de opinie, este o calomnie ce scoate pe gura Citu.

      mulțumim tovarășe troll, exprimați-vă părerea, să vadă idioțimea cu cine are de-a face, poate se trezește dracului și vă trimite la halda de gunoi a istoriei, unde vă e locul!

    ca omul asta avea functie de top in ING Romania. Cum sa spui pe banda rulanta asemenea prostii? Cat de jos a ajuns saracu'. Asta nu stie ca Romania e actionar la IIB de zeci de ani? Nu stie ca Banca Transilvania si companii romanesti s-au finantat de la IIB in ultimii ani, IIB fiind un fel de BERD mic al fostelor state socialiste, e adevarat ca Rusia e principalul actionar?! De parca Germania, Franta,Italia sau altora le pasa cand se asociaza cu Gazprom sau iau bani de la Sberbank/VTB? Daca asta, care a lucrat la topul ING Romania zice asta, ce naiba sa mai zici despre ceilalti din politica?

    1. nici actualii cu functii de top din Transilvania, BRD, BCR, CEC etc nu sunt mai breji

      mulțumim tovarășe troll, exprimați-vă părerea, să vadă idioțimea cu cine are de-a face, poate se trezește dracului și vă trimite la halda de gunoi a istoriei, unde vă e locul!

      Prostovane, dacă nu ai și argumente și doar jignești pe alții, du-te unde îți e locul lângă ceilalți spălați pe creier. Asta daca nu ești deja legumă. Tovarăș trol e descendentul mamei tale si, pe viitor, să nu mai uiți să îți iei medicamentele, retardatule!

      mulțumim tovarășe troll, exprimați-vă părerea, să vadă idioțimea cu cine are de-a face, poate se trezește dracului și vă trimite la halda de gunoi a istoriei, unde vă e locul!

    Poi bai camarade? Mai nou dupa tine statul nu are voie sa foloseasca zecile de milioane pe care le-a bagat in aceasta Banca? Sa vii sa iti arat cate afaceri exista azi cu banii acestei banci. La cat de dobitoc esti ai prefera sa dai bani bancilor olandeze si sa mai platesti pentru ca accepta banii tai. Te iriti cand auzi cuvantul rus, dar stai capra la cuvantul american.,, Patriotule" de romani si de mediul de afaceri romanesc ar trebui sa iti pese, nu de interesele altora la noi in tara. Lingau de doi bani ce esti. Totul este bine in tara incat idiotul a mai gasit o problema, Banii de la o Banca unde statul roman este actionar. Le prinde bine leafa grasa, de asta au timp sa traga atat pe nas.

    1. Foarte corect si rational comentariul !!! Moftangii din multinationale si derbedeii infractori din diaspora (de pilda jnapanii care au devastat recent bancomate in Spania, aceiasi GOLANI ce au incercat LOVITURA DE STAT IN 10 august trecut) habar nu au de greutatile extraordinare ale romanilor de acasa,iar romanii echilibrati au nevoie de o relatie NORMALA cu Rusia, bazata pe comert reciproc si schimburi culturale !

      Rusii apreciaza mobila romaneasca , de pilda, iar romanii VOR SA CITEASCA marii clasici rusi, nu RAHATURI HOLLYWOODIENE si "muzica" cum e cea a dezaxatilor mintali de la untold sau electric castle !

      NE MAIMUTZARIM CA MASCARICII cu obiceiuri STRAINE traditiilor romanesti, cum sunt excrementele halloween, valentine's day si alte asemenea, BATJOCORIM ZILNIC BISERICA ORTODOXA (cum bine exprima patriotul nostru Tudor Gheorghe !), iar in comert suntem LADA DE GUNOI A EUROPEI ! 

      Daaa, rusii apreciaza mobila romaneasca, ceasurile, paltoanele si multe alte bunuri luate gratis. A, si mai apreciaza ceva.... Terenul... Cat mai mult, sa fie cat mai intins. Am uitat, si slujbele sa fie in slavona, ca doar asa inteleg sfintii pomelnicele babelor.... Gospod pamaghi nietu.

      mulțumim tovarășe troll, exprimați-vă părerea, să vadă idioțimea cu cine are de-a face, poate se trezește dracului și vă trimite la halda de gunoi a istoriei, unde vă e locul!

      Securistatea s-a așezat deja în groapa de gunoi a istoriei. Singura necunoscută este anul în care va trece în neființă, dar asta depinde numai de SRI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb