FLORIN CÎŢU: Vom demara un program prin care drumurile comunale să fie finanţate de la bugetul de stat

G.B
Politică / 10 iunie 2021

Vom demara un program prin care drumurile comunale să fie finanţate de la bugetul de stat

Premierul Florin Cîţu a anunţat, astăzi, că Guvernul va elabora un program prin care drumurile comunale şi cele din localităţi mici vor primi bani de la bugetul de stat, deoarece nu pot fi finanţate prin PNRR sau fonduri europene nerambursabile, potrivit digi24.

Într-o conferinţă de presă la Timişoara, Florin Cîţu a declarat:"PNRR este un proiect important, este o sursă de finanţare a investiţiilor în România. Mai avem o altă sursă de finanţare, fondurile europene. Nici în PNRR şi nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri din localităţi mici, comune. Acestea nu au putut să fie incluse acolo.

M-am uitat şi am cerut colegilor mei să facă o analiză, să vedem ce s-a întâmplat în ultimii ani, unde s-au dus aceste investiţii. Şi vedem că nici în fonduri nerambursabile şi nici în PNRR nu a fost inclusă această infrastructură judeţeană şi comunală, acest lucru nu există. Aici avem o problemă, pentru că ştim foarte bine că acele localităţi unde nu s-a investit în drumuri judeţene şi comunale au rămas în urmă.

Vreau să vă spun că vom demara un program de investiţii special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele localităţi unde deja există canalizare şi apă, dar nu putem să lăsăm în urmă comunităţile României, trebuie să dezvoltăm toată România.

Aceste investiţii le vom face prin buget. Structura programului o voi anunţa în perioada următoare".

Ludovic Orban susţine un PNDL 3

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că lansarea unui nou Program de Dezvoltare Locală - PNDL 3 reprezintă o necesitate, menţionând că el este în legătură cu realitatea din teren şi de trei luni le spune colegilor liberali şi din coaliţie că trebuie pregătit acest program, transmite Agerpres.

"Sunt în legătură cu realitatea din teren. De peste trei luni de zile le spun colegilor - şi din partid şi din coaliţie - că trebuie să pregătim viitorul Plan Naţional de Dezvoltare Locală în aceleaşi condiţii pe care le-am prezentat public şi cu alte ocazii.

Acum ştim ce se poate finanţa aproximativ prin PNRR, mai avem puţin până la aprobarea planului şi ştim foarte clar pe Programul Operaţional Regional ce se poate finanţa şi, evident, este nevoie de orice investiţii, în special în infrastructură locală: drumuri, gaz, apă, canal.

Ce nu putem finanţa din fonduri europene trebuie inclus într-un nou PNDL. Evident, când se finalizează PNDL 1 şi când se dobândeşte spaţiu bugetar", a explicat Orban.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A descoperit dl.Citu ca sunt prea multi bani la buget si nu pot fi cheltuiti sau primarii PNL,USR-PLUS au ceva datorii la niste firme de asfaltare

    Tare asta. Cand va zic ca acest fanfaron Citu copiaza de la PSD si Dragnia, nu ma credeti.

    Drumurile acestea erau finantate de PNDL si acum Citu il copiaza. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb