FLORIN DĂNESCU: ''Grupurile bancare deţin cea mai mare pondere în cadrul administrării de fonduri de investiţii''

G.U.
Bănci-Asigurări / 28 septembrie 2021

''Grupurile bancare deţin cea mai mare pondere în cadrul administrării de fonduri de investiţii''

Grupurile bancare deţin cea mai mare pondere în cadrul administrării de fonduri de investiţii, aproximativ 85%, reprezentând o abordare complementară, necesară, educată, de utilizare inteligentă a banilor, a declarat, astăzi, Florin Dănescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), informează Agerpres.

Potrivit acestuia, industria bancară este unul dintre cei mai mari promotori ai fondurilor de investiţii. "În cadrul activelor, ponderea cea mai mare vine din grupurile bancare. Rămâne importantă distribuţia acestor produse, componenta de educaţie financiară. Şcoala trebuie să o facă mult mai puternic. (...) Grupurile bancare deţin cea mai mare pondere în cadrul administrării de fonduri, aproximativ 85%. Deci nu este o alternativă, este o abordare complementară, necesară, educată, de diversificare, de utilizare inteligentă a banilor şi care ţine foarte mult de trei elemente: competenţă, încredere şi cunoaştere", a menţionat Florin Dănescu, la Summitului Administratorilor de Fonduri din România.

Acesta a subliniat că, în România, creşterea intermedierii financiare în ansamblu, cu toate aspectele sale complementare, cu îmbunătăţirea structurii investiţionale este absolut vitală pentru România, notează sursa citată.

"Dacă ne uităm la cifrele industriei bancare, ne dăm seama că stăm de câţiva ani în nevoia de a trece într-o etapă superioară. Etapa aceasta superioară ar putea fi sintetizată într-un singur indicator: incluziunea financiară, nu intermedierea financiară în sine. Câţi clienţi au cunoştinţele, încrederea, resursele de a investi în toate formele de investiţii? În mod evident că avem o problemă de volum. Cred că prin 2007 incluziunea financiară era pe la 57%, astăzi este la 67%, deci poate fi considerată o creştere mare. Incluziunea financiară înseamnă să ai un cont până la urmă la o bancă şi să-ţi poţi administra resursele financiare, măcar în această formă, simplă. Evident că nu trebuie să privim în momentul de faţă care este structura dobânzilor în momentul de faţă, ci să privim istoric", a mai spus preşedintele ARB.

Potrivit acestuia, la nivelul intermedierii financiare generale, la nivel bancar, România se află pe ultimul loc. "Avem 26% ca şi intermediere financiară din PIB, creditare acordată populaţiei şi companiilor", a mai spus Florin Dănescu.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri organizează a III-a ediţie a Summitului Administratorilor de Fonduri din România, care se va desfăşura online în 28 şi 29 septembrie 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb