FMI: Băncile europene necesită până la 200 miliarde euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 octombrie 2011

Liderii UE promit sprijin, dar nu lucrează la un plan de recapitalizare

Europa are nevoie de 100-200 de miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor şi recâştigarea încrederii investitorilor, iar măsura ar trebui derulată pe întregul continent, declară Antonio Borges, director pentru Europa în cadrul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Antonio Borges a afirmat, citat de agenţia Reuters:

"Vorbim despre cifre cuprinse între 100 şi 200 de miliarde de euro, ceea ce, după părerea noastră, este foarte puţin raportat la mărimea pieţelor europene de capital şi la noile resurse ale Fondului European de Stabilitate Financiară".

Reprezentantul Fondului a mai spus: "Niciun sector bancar din lume nu poate susţine o pierdere generalizată a încrederii şi trebuie să refacem încrederea la nivelul întregii Europe".

Pe de altă parte, Borges a menţionat că, dacă va exista un al doilea program de sprijin pentru Grecia, după cum se anticipează, FMI va participa cu siguranţă, cu condiţia ca Grecia să meargă în direcţia corectă, respectiv să implementeze măsurile necesare reducerii deficitului bugetar.

Olli Rehn: "Este nevoie de o abordare coordonată în Europa"

Miniştrii finanţelor din Uniunea Europeană au convenit marţi, la Luxembourg, să sprijine băncile afectate de criza datoriilor de stat.

Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, a declarat: "Există o percepţie tot mai mult împărtăşită că este nevoie de o abordare coordonată în Europa, multe dintre elemente fiind implementate la nivel naţional. Poziţiile de capital ale băncilor europene trebuie consolidate pentru a asigura marje suplimentare de siguranţă, reducând astfel incertitudinea".

Dar, Comisia Europeană subliniază că UE nu are un plan nou de recapitalizare a băncilor. Amadeu Altafaj, purtător de cuvânt al comisarului Olli Rehn, a declarat că, la nivelul UE, nu s-a vorbit despre un plan concret de recapitalizare, ci despre o iniţiativă, iar în prezent nu sunt decât nişte discuţii în derulare.

Situaţia băncilor din Uniunea Europeană s-a înrăutăţit în ultimele luni, a declarat, ieri, Amadeu Altafaj, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

Amadeo Altafaj a spus: "Suntem conştienţi de ceea ce se întâmplă pe pieţe şi de impactul pe care îl are acest lucru asupra băncilor. Situaţia cu care se confruntă băncile s-a înrăutăţit de la publicarea rezultatelor testelor de stres (n.r. - luna iulie) până în prezent, însă principala problemă a instituţiilor financiare este una lichiditate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb