FMI: Dacă bugetul va corespunde înţelegerilor din decembrie, suntem gata să venim la Bucureşti

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 12 ianuarie 2010

Tonny Lybek, şeful Biroului FMI pentru România şi Bulgaria

Tonny Lybek, şeful Biroului FMI pentru România şi Bulgaria

FMI este gata să trimită la Bucureşti o misiune de evaluare de îndată ce Legea Bugetului va fi aprobată, dacă ea va corespunde înţelegerilor din decembrie dintre experţii FMI şi autorităţile române, a declarat ieri Tonny Lybek, şeful Biroului FMI pentru Româ-nia şi Bulgaria.

Domnia sa a precizat: "Înainte de a lua o decizie, vrem să vedem care vor fi particularităţile bugetului ce va fi aprobat de Parlamentul Româ-niei. La jumătatea lunii decembrie, o delegaţie formată din experţi ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene au fost la Bucureşti şi au convenit cu autorităţile române parametrii generali ai bugetului, inclusiv deficitul bugetar. Atâta timp cât bugetul aprobat de Parlamentul României va corespunde cu ceea ce s-a convenit în decembrie, la Bucureşti va sosi delegaţia FMI, care îşi va face raportul pentru Board-ul FMI. Dar, aşa cum spuneam, trebuie să ne convingem că parametrii bugetari conveniţi au fost respectaţi".

Preşedintele Traian Băsescu estimase anterior că misiunea FMI ar putea veni la Bucureşti între 20 şi 27 ianuarie. "Programul estimativ convenit cu FMI arată că echipa de evaluare poate încheia misiunea în intervalul 20-27 ianuarie, astfel încât, între 27 ianuarie - 1 februarie să fie încheiat Raportul. Este obligatoriu, conform reglementărilor FMI, ca Raportul să fie circulat la membrii Board-ului cu cel puţin două săptămâni înainte de şedinţa Board- ului, care ar putea fi programată în-tre 12-15 februarie", a spus pre-şedintele României. Traian Băsescu mai declarase că nu se stabilise o dată precisă pentru reunirea Board- ului FMI, dar "pe 17 februarie Ro-mânia poate primi simultan tranşa a treia şi a patra, dacă îşi va îndeplini obligaţiile legate de Legea Bugetului".

Tranşa a treia este în valoare de 1,5 miliarde euro, iar tranşa a patra, de 830 de milioane de euro, adică, în total, 2,3 miliarde de euro, dintre care jumătate vor merge la Banca Naţională a României şi jumătate la Ministerul Finanţelor Publice, pentru susţinerea deficitului bugetar.

Împrumutul de la FMI este acordat în 8 tranşe de-a lungul a doi ani, are o valoare totală de 12,95 miliarde euro, iar România a încasat până în prezent două tranşe, care însumează 6,9 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb