FMI îşi modifică în sens negativ estimările privind economia SUA

Alina Vasilescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 septembrie 2007

FMI îşi modifică în sens negativ estimările privind economia SUA

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a modificat semnificativ, în sens negativ, previziunile referitoare la creşterea economică a Statelor Unite ale Americii în 2008, operând în acelaşi timp o revizuire modestă a valorii estimărilor pentru zona euro, informează agenţia de presă italiană AGI. Potrivit agenţiei, care citează proiectul raportului referitor la perspectivele economice mondiale, ce va fi făcut public de FMI luna viitoare, economia SUA va creşte, în 2008, cu numai 2,2%, precedenta estimare fiind de 2,8%. Motivul acestei revizuiri este, în principal, criza creditelor ipotecare cu risc ridicat din SUA. Pentru zona euro, FMI a anticipat o creştere de 2,3% anul viitor, faţă de 2,5% anterior.

Amintim că, săptămâna trecută, Comisia Europeană şi-a modificat în sens negativ previziunile referitoare la expansiunea economiei zonei euro: 2,5% în 2007, faţă de 2,6%, cât anticipa înainte. În opinia autorităţilor de la Bruxelles, problemele de pe pieţele financiare "ar putea determina o decelerare semnificativă în 2008".

În ce priveşte cea mai mare economie europeană, Germania, FMI anticipează că aceas­ta va creşte cu 2,2% anul viitor, nu cu 2,4%, cât estima anterior, iar economia Franţei - cu 2,3%, în acest caz previziunea fiind neschimbată.

Acelaşi document notează că economia Italiei va spori cu numai 1,6% anul viitor, nu cu 1,7%, cât estima Fondul în raportul precedent.

FMI subliniază că cele mai grave consecinţe ale crizei de pe piaţa creditelor ar putea să se vadă în economia SUA. Totuşi, specialiştii FMI arată că economia mondială, aflată în al cincilea an de expansiune neîntreruptă, se bucură, încă, de o creştere susţinută.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb