FMI: Jumătate din pierderile băncilor ar putea fi ascunse

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 noiembrie 2009

Jumătate din pierderile înregistrate de bănci ar putea fi ascunse de aceste instituţii, în special în Europa, este de părere directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

Într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Figaro, Strauss- Kahn a afirmat: "Încă există pierderi care nu au fost dezvăluite. Este posibil ca 50% din pierderile băncilor să fie ascunse în bilanţurile instituţiilor creditoare. Proporţia este mai mare în Europa decât în Statele Unite ale Americii".

Potrivit spuselor lui Dominique Strauss-Kahn, istoria crizelor bancare demonstrează că nu poate exista creştere viguroasă şi sănătoasă fără o curăţare completă a bilanţurilor creditorilor.

Oficialul FMI a făcut referire şi la moneda unică europeană, menţionând că aceasta este "un pic prea puternică".

Fonduri suplimentare pentru creditare

Cei 26 de membri ai facilităţii New Arrangements to Borrow (NAB) aparţinând Fondului Monetar Internaţional (FMI) au decis majorarea acordurilor de creditare de la 500 de miliarde de dolari la 600 de miliarde, precum şi cooptarea de noi participanţi.

La reuniunea cu 13 potenţiali noi membri ai NAB, aceştia au mai decis să ofere o flexibilitate sporită programului şi să stabilească unele criterii standard prin care participanţii pot acorda fonduri suplimentare FMI.

"Acordul privind extinderea NAB va îmbunătăţi eficienţa FMI în lupta împotriva crizei şi va consolida arhitectura sistemului financiar internaţional", a declarat Dominique Strauss-Kahn.

NAB este o facilitate de creditare între FMI şi un grup de membri şi instituţii, prin care sunt oferite resurse suplimentare FMI atunci când este nevoie, astfel încât să se prevină destabilizarea sistemului monetar internaţional.

Pentru ca FMI să dispună de lichidităţi suficiente, liderii G20 şi-au reconfirmat, în luna septembrie, angajamentul luat în aprilie privind triplarea resurselor oferite FMI, de la nivelul anterior crizei (circa 250 de miliarde de dolari), punând la dispoziţia instituţiei până la 500 de miliarde de dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb