FNGCIMM anunţă încheierea etapei naţionale de evaluare pentru a deveni partener al programului INVEST EU

T.B.
Companii / 22 iunie 2023

FNGCIMM anunţă încheierea etapei naţionale de evaluare pentru a deveni partener al programului INVEST EU

După succesul implementării programului IMM INVEST, FNGCIMM anunţă încheierea etapei naţionale de evaluare pentru a deveni partener al programului InvestEU.

În data de 21.06.2023, compania KPMG România şi KPMG Luxemburg au transmis către Comisia Europenă Raportul de evaluare pe piloni având ca obiect verificarea îndeplinirii, de către FNGCIMM SA IFN a standardelor UE necesare dobândirii calităţii de partener de implementare în cadrul Programului InvestEU. Acest demers marchează încheierea cu succes a etapei naţionale de evaluare - derulată pe parcursul a aproape doi ani şi debutul unui proces complex de verificare la nivelul Comisiei Europene.

Finalizarea Raportului de evaluare pe piloni reflectă progresele semnificative înregistrate de FNGCIMM SA IFN în planul definirii unui statut instituţional pe deplin compatibil cu exigenţele legislative şi operaţionale comunitare, iar obţinerea unui rezultat pozitiv al evaluării la nivelul Comisiei va confirma includerea FNGCIMM SA IFN în categoria instituţiilor financiare a căror viziune strategică depăşeşte graniţele naţionale, aducând un aport relevant în procesul de dezvoltare sustenabilă a mediului de afaceri european.

Implementarea Invest EU a fost una dintre principalele teme ce au fost abordate şi în cadrul întâlnirii anuale a fondurilor de garantare membre ale Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM), reunite la Atena în perioada 15-17 iunie 2023, o temă de interes şi pentru România din perspectiva obiectivului FNGCIMM legat de dezvoltarea activităţii pe noi direcţii, prin utilizarea fondurilor europene şi obţinerea statutului de partener InvestEU.

Astfel, în cadrul Sesiunii publice a Adunării Generale a AECM, a fost prezentat statusul implementării Programului InvestEU, de către invitatul special al reuniunii, dl.Giorgio CHIARION CASONI, director al unităţii InvestEU şi Instituţii Financiare din cadrul Direcţiei Generale Afaceri Economice şi Financiare - DG ECFIN. Interesul FNGCIMM pentru Programul INVEST EU a fost susţinut şi într-o întâlnire bilaterală cu oficialul european de către dl. Dumitru NANCU, director general al FNGCIMM şi Vicepreşedinte al AECM, urmând ca echipa INVEST EU şi cea a FNGCIMM să se întalnească în perioada următoare pentru stabilirea liniilor de dialog şi comunicare pe acest subiect.

Tot în marja evenimentelor de la Atena s-a derulat şi Adunarea Generală a GNGI - Reţeaua Globală a Instituţiilor de Garantare. FNGCIMM este membră a acestei platforme mondiale a instituţiilor de garantare cu reprezentare din Europa, Asia, Africa şi America de Sud.

Cu acest prilej, au fost aleşi doi coordonatori ai reţelei, respectiv dl.Bernhard SAGMEISTER - CEO, AWS AUSTRIA, fost preşedinte al AECM si dl.Mohammed AL-JAFARI, preşedintele Jordan Innovative Start-up-ups and SMEs Fund (ISSF) şi director general al Jordan Loan Guarantee Corp. (JLGC).

Dl Dumitru NANCU a transmis în cadrul Adunării Generale propunerea FNGCIMM ca odată cu luarea unei decizii privind viitoarea structură a GNGI, de transformare în asociaţie sau confederaţie mondială, să fie creată la Bucureşti, cu susţinerea FNGCIMM, un punct de coordonare al organizatiei, cu responsabilitate în gestionarea derulării activităţilor în regiunea Central şi Sud Est a Europei.

În ultima perioadă, din poziţia de conducere pe care o deţine în cadrul AECM, FNGCIMM a intensificat promovarea schimbului de experienţă şi bune practici între instituţiile de garantare, cu scopul de a dezvolta noi produse şi de a poziţiona FNGCIMM ca partener solid pe harta instituţiilor financiare din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb