Numărul investitorilor care aleg să construiască locuinţe cu scopul de a le închiria după finalizare este relativ scăzut, comparativ cu cei care preferă să le vândă. În general, cei care au optat pentru varianta închirierii au fost persoane care au achiziţionat terenuri în zone foarte bine cotate ale Capitalei, unde suprafeţele construibile şi libere sunt limitate şi extrem de scumpe. Reprezentanţii agenţiei "EuroMetropola" au dat ca exemplu zona centrală, ultracentrală sau cea din jurul Parcului Herăstrău. Aici, preţul unui metru pătrat de teren este, în prezent, de maxim 5.000 de euro, susţin sursele citate.
Investitorii valorifică aceste terenuri prin construcţia de blocuri de apartamente noi şi foarte spaţioase, cu finisaje de lux, pe care le oferă spre închiriere. "După o anumită perioadă, există şi posibilitatea de a vinde imobilul respectiv, împreună cu toate contractele de închiriere. Este, practic, o afacere la cheie", au subliniat reprezentanţii "EuroMetropola".
Astfel, proprietarii interesaţi de o afacere pe termen lung şi care dispun de un buget suficient de generos, care să le permită o investiţie cu amortizare pe termen lung, construiesc imobile cu regim mediu de înălţime. Sunte multe blocuri pe parter şi maxim şase etaje în zonele considerate de lux ale Capitalei închiriate în întregime, în special oamenilor de afaceri străini.
De asemenea, există şi varianta unui parteneriat între proprietarii de terenuri valoroase şi investitorii imobiliari. Proprietarii contribuie la noua afacere cu terenul, iar fondurile de investiţii generează suma necesară construcţiilor. Ulterior, imobilul este închiriat, iar cei doi parteneri încasează profitul conform termenilor contractului de asociere.