• Victor Căpitanu cere completarea ordinii de zi a adunării din 10 septembrie cu puncte care reflectă transferul
• În prezent, pe ordinea de zi se află înfiinţarea unei clase de acţiuni cu vot multiplu, operaţiune ce a fost respinsă în trecut de Registrul Comerţului
Victor Căpitanu, unul dintre fondatorii One United Properties (ONE), ce deţine 29,76% din companie, a solicitat completarea ordinii de zi a adunării extraordinare a acţionarilor One din data de 10 septembrie, cu o serie de puncte relativ asemănătoare cu cele aflate acum în convocator, dar care prezintă unele diferenţe, după cum reiese din solicitarea publicată, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
În prezent, conform ordinii de zi, acţionarilor li se va supune la vot aprobarea constituirii unei noi clase de acţiuni One (Clasa B), cu o valoare nominală de 0,2 lei şi cu vot multiplu, respectiv cinci drepturi de vot la o acţiune. Dacă punctul va fi aprobat, se va supune la vot conversia a 22,74% din acţiunile ordinare ale celor doi fondatori, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, în acţiuni de Clasa B, respectiv câte 11,37% pentru fiecare.
Potrivit solicitării lui Căpitanu, fondatorii intenţionează să contribuie cu toate acţiunile deţinute în capitalul social al One la capitalul altor societăţi deţinute în întregime de ei, respectiv Vinci VER Holding SRL aflată în proprietatea lui Victor Căpitanu şi OA Liviu Holding Invest SRL deţinută de Andrei Diaconescu. Contribuţia este preconizată să aibă loc la sau în jurul datei de 1 septembrie, după cum se arată în notificarea de la BVB. Astfel, în data de 10 septembrie, acţiunile One ce sunt deţinute acum direct de cei doi fondatori, vor fi deţinute de cele două societăţi (Vinci VER Holding SRL şi OA Liviu Holding Invest SRL).
În aceste condiţii, Căpitanu solicita ca, la AGEA din 10 septembrie, să se spună la vot conversia a 22,74% din acţiunile ordinare deţinute de Vinci VER Holding şi OA Liviu Holding Invest, câte 11,37% fiecare, în acţiuni de clasă B, cu vot multiplu. Aprobarea acestui punct, precum şi a tuturor celorlalte puncte propuse de Victor Căpitanu echivalează cu respingerea punctelor asemănătoare existente acum pe ordinea de zi.
Amintim că, în luna mai a acestui an, acţionarii One United au aprobat constituirea unei noi clase de acţiuni cu vot multiplu, dar Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a respins, de două ori, înregistrarea menţiunilor corelative ale deciziilor acţionarilor, motivând că legea societăţilor comerciale nu admite decât două clase de acţiuni, ordinare şi cu dividend prioritar şi fără drept de vot.
În afară de crearea unei clase de acţiuni cu vot multiplu, la AGEA din data de 10 septembrie, acţionarilor One United li se va supune la vot majorarea capitalului social cu suma de până la 228,81 milioane de lei, prin emisiunea a 1,144 miliarde de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,2 lei/titlu, în urma încorporării a circa 80% din primele de emisiune rezultate în urma derulării ofertei publice în perioada 22 iunie 2021 - 2 iulie 2021. În cadrul operaţiunii, fiecărui investitori îi vor fi alocate patru acţiuni noi la cinci acţiuni deja deţinute.
Tot în acea zi va avea loc şi adunarea generală ordinară (AGOA) a acţionarilor One United, în cadrul căreia se va supune la vot alocarea de dividende din profitul nerepartizat al societăţii din anii anteriori, cu două propuneri: 25 milioane de lei sau 32,5 milioane lei.
În prezent, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţin fiecare câte 29,73% din One United, astfel încât împreună au controlul companiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Gelu în data de 20.08.2021, 09:15)
Firme noi obiceiuri vechi, bidoane in care se varsa beneficiile restul paguba ramane fraierilor, mcs-uri si actiuni vopsite la date de inregistrare de nu le mai stie nimeni valoarea reala, dar sigur actiunea e de viitor. Chelu Galatz style.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 15:59)
Sa-i fie tarana usoara.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 09:28)
Convocatorul si completarea la el sunt extrem de stufoase juridic. Long story short Capitanu si Diaconescu le spun investitorilor ca ei sunt buni doar sa vina cu bani, la o capitalizare colosala, iar in rest se ocupa ei 2 fara ca restul sa viseze vreodata ca pot determina ceva.
O sa-si dea tot lor banii din IPO, aia care trebuiau pt. 'proiecte', sub o forma sau alta.
Dupa aia o sa bage majorari cu banii fraierilor pe care si-i impart tot ei, ca doar o sa decida si cu cate 5% fiecare(5+5=10...10x5 voturi =50%)
Pana se sparge bula ei raman cu banii, investitorii cu balonul!
Si daca nu le aproba ORC votul cenzitar(hahaha) o sa accelereze scosul banilor-de pilda spun povesti si mai fantasmagorice decat alea de pana acum sa ia banii naivilor(cum poti fi altfel daca crezi in unii care la o luna de la IPO isi impart banii). IPO era gandit cu vanzare de actiuni ale lor, n-a fost interes.... nu-i nimic, au facut cu actiuni noi si tot ei iau banii.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 09:45)
(Comentariu eliminat conform regulamentului) Ramane de vazut daca acolo sunt si fonduri de pensii, caz in care va fi necesara o reglementare mai buna a acestora.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 16:01)
corect exemplificat.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 21:27)
Oare de ce își transferă acțiunile pe persoane juridice? Sa fie oare că să fie mai ușor de scos dividendele și îndreptate către cine trebuie? De pe pers fizica e greu sa ii dai altora fara sa miroase dar din firma scoți acei bani fara nici o problema. Unde mai pui că cu noile acțiuni de clasa b controlează tot ce mișcă cu o participație minora. One va fi un vehicul de rulat banii către cine trebuie....Ma întreb oare cei care au introdus romanica in ftse și msci nu vor realiza cam ce devine BVB? Cu firme că one, brokeri ca brk și piata că aero...zău că devenim ceva cam nasol....
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 23:16)
Chiar așa. Oare de ce :)))
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 23:25)
Poate vor sa ia credit pe firmele respective, si le folosesc drept colateral? Nu stiu, eu asa as face...
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.08.2021, 16:58)
Firmele cu peste 10% detinere la alta firma nu platesc impozit 5% pe dividend(nu li se retine la sursa, de catre firma platitoare).