Fondul "Audas Piscator", plus de 16,13% într-o săptămână

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 ianuarie 2013

Administratorul: Creşterile, pe seama unui trend ascendent pe toate clasele de active româneşti

Fondul diversificat "Audas Piscator" a înregistrat o apreciere de 20,43% în euro din 31 decembrie anul trecut, până pe 15 ianuarie, având cea mai bună performaţă pe piaţa fondurilor.

Aprecierea a venit pe seama unui trend ascendent pe toate clasele de active româneşti şi datorită reducerii ris-cului perceput de des-trămare a zonei euro, spun reprezentanţii ad-ministratorului fondului.

Cu active de 0,58 milioane euro, "Audas Piscator" a înregistrat, în ultima săptămână, un randament în urcare cu 16,13% în euro, fiind urmat, la distanţă mare, de ce-lelalte fonduri.

Fondul Audas Piscator este denominat în euro, plata unităţilor de fond putându-se realiza doar în euro. Administratorul fondului este SAI "Atlas Asset Management", iar suma minimă ce poate fi investită la "Audas Piscator" este de 5.000 de euro.

Dragoş Balaci, SAI "Atlas Asset Management": "Evoluţia, datorită unui trend ascendent pe toate clasele de active româneşti"

Evoluţia fondului deschis de investiţii "Audas Piscator" din ultime-le două luni se datorează, în special, anticipării unui trend ascendent pe toate clasele de active româ-neşti: bond-uri (atât locale, cât şi eurobond-uri), acţiuni listate şi alte instrumente financiare, începand din luna noiembrie a anului trecut, ne-a declarat Dragoş Balaci, preşedintele societăţii de administrare SAI "Atlas Asset Ma-nagement".

Domnia sa a adăugat că aprecierea s-a datorat şi reducerii ris-cului perceput de des-trămare a zonei euro de către pieţele financiare. Acest lucru a dus la anticiparea unei reveniri a cotaţiilor euro în raport cu francul elveţian, a conchis Dragoş Balaci.

FDI "Audas Piscator" este un fond ce investeşte preponderent în instrumente financiare derivate tranzacţionate atât pe pieţele din România, cât şi din străinătate, precum şi în valori mobiliare, depozite bancare şi alte instrumente financiare.

Fondul se adresează persoanelor fizice şi juridice care urmăresc obţinerea unor randamente superioare dobânzilor bancare şi care sunt dispuse să îşi asume un risc ridicat al investiţiei specific investiţiilor în piaţa bursieră, potrivit prospectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb