Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM a obţinut un profit de peste 10 milioane de lei în 2006

R.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 februarie 2007

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a obţinut, în 2006, un profit net de 10,2 milioane lei, sumă care reprezintă o majorare de trei ori comparativ cu anul 2005, informează un comunicat al instituţiei. "Majorarea profitului a fost influenţată atât de o creştere mai lentă a cheltuielilor totale faţă de venituri cât şi de îmbunătăţirea managementului riscurilor şi a calităţii portofoliului de garanţii", se precizează în comunicatul citat de Rompres.

Cifra de afaceri a înregistrat, la sfârşitul anului 2006, o majorare cu 576,78 la sută, faţă de perioada similară a anului 2005, ajungând la 7,5 milioane lei.

"La sfârşitul anului trecut, capitalul social al Fondului a fost de 261,41 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere de 287,76 la sută faţă de sfârşitul anului 2005, lucru care a determinat creşterea capacităţii de garantare", se precizează în comunicat.

Numărul de garanţii a crescut de peste patru ori faţă de 31 decembrie 2005, la finele anului trecut depăşind 122 milioane euro, pentru credite în valoare totală de peste 250 milioane euro. Ponderea garanţiilor neaprobate în garanţiile solicitate a fost de sub 4%.

"Prin garanţiile acordate, Fondul a contribuit la menţinerea şi crearea a circa 35.000 locuri de muncă directe. Primele trei locuri în ceea ce priveşte domeniile de activitate în care au fost acordate garanţiile sunt deţinute de comerţ, prestările de servicii şi construcţii, ponderi relativ egale având industria alimentară, transporturile şi prelucrarea lemnului", se precizează în comunicat.

Reţeaua FNGCIMM SA a fost extinsă în 2006 prin deschiderea a două noi reprezentanţe la Sibiu şi Suceava, ajungând la 12 reprezentanţe, o sucursală şi trei filiale-fonduri locale de garantare.

Pe de altă parte, anul trecut Fondul a devenit membru cu drepturi depline în cadrul AECM (Asociaţia Europeană a Societăţilor de Garantare), asociaţie ce reuneşte 32 de societăţi din întregul spaţiu economic european şi a cărei activitate sprijină armonizarea cadrului legal şi a reglementărilor în privinţa activităţilor de garantare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb