Fondul de investiţii Eleven lansează cea de-a doua ediţie a programului Alpha, prin care startup-urile româneşti de tehnologie pot primi finanţări de 300.000 de euro

A.F.
Companii / 7 februarie

Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven

Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven

Eleven Ventures, firma de venture capital originară din Bulgaria, axată pe investiţii pre-seed şi seed în Europa de Sud-Est, anunţă debutul celei de-a doua ediţii a Eleven Alpha, un program de trei luni adresat antreprenorilor remarcabili care fac primii paşi în dezvoltarea propriilor afaceri. Programul reprezintă şi o iniţiere în lumea Eleven - antreprenorii lucrează alături de experţi la crearea unui parcurs clar de la produs către piaţă, având acces la vasta expertiză a firmei şi comunitatea formată în jurul brandului, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, acestea vin la pachet cu beneficiul primar, o investiţie de 300.000 de euro pentru 10% din capital, dar şi cu o serie de termeni şi condiţii favorabili fondatorilor, respectiv cu un timp de aşteptare de două luni între aplicare şi semnarea contractului.

Procesul de aplicare este foarte simplu, dar şi rapid, astfel că fondatorii pot rămâne concentraţi asupra afacerii lor. Este nevoie de completarea unui scurt formular de aplicare (unde trebuie ataşat şi un pitch), apoi urmează o întâlnire cu echipa de investitori a firmei Eleven. Ulterior, are loc o întrevedere cu membrii comitetului de selecţie, în cazul în care startup-ul trece cu succes de etapa preliminară.

Cui se adresează Eleven Alpha?

Eleven Ventures investeşte activ în startup-urile din România, având în plan creşterea numărului de parteneriate pe plan local. În prezent, companii precum Frisbo, Pluria, Nestor, Flaminjoy (ex-ProductLead) sau SuperOkay beneficiază de suportul firmei de venture capital.

Pogramul Eleven Alpha este orientat, în etapa pre-seed, către fondatori dedicaţi care se preocupă în prezent de idee, de produs şi de compania pe care o gestionează. Asta poate însemna şi a avea o idee sclipitoare şi un prototip timpuriu, sau deja o comunitate incipientă de clienţi plătitori. Cei patru piloni ai Eleven - Fintech, sănătate, viitorul joburilor şi alimentaţia sustenabilă - rămân prioritari.

De la Alpha către Beta

După ce antreprenorii semnează lista de termeni şi condiţii, aceştia obţin acces la întregul pachet de resurse şi know-how oferite de către Eleven. Echipa oferă suport constant şi colaborează îndeaproape cu fiecare fondator pentru a crea un plan de business personalizat, astfel încât afacerea să poată ajungă la nivelul următor. Programul este, astfel, împărţit în trei etape:

1.Discovery, unde fondatorii vor înţelege mai bine clienţii cărora li se adresează, vor discuta direct cu ei şi vor afla care sunt nevoile la care startup-ul trebuie să răspundă. În această etapă sunt puse bazele companiei.

2.Design, unde fondatorii vor defini plusvaloarea pe care o aduc clienţilor, dar şi unde vor învăţa să creeze un produs pe care clienţii lor să îl dorească. Tot aici are loc şi crearea şi modelului de business, dar şi învăţarea modului în care poate fi testată şi validată o ipoteză.

3.Delivery, unde fondatorii creează o strategie de intrare pe piaţă, încep vânzările, pun bazele creşterii ulterioare şi pregătesc toate detaliile strategiei de strângere de fonduri.

Cum a decurs prima ediţie a programului?

În căutarea creatorilor viitorului, pe parcursul primei ediţii a programului, echipa Eleven Ventures a analizat peste 450 de proiecte din 25 de ţări. După o analiză riguroasă, fondul a selectat patru companii: Flataway şi TrueInsights din Bulgaria, MyTeam din Grecia şi Perfeqt din Slovenia.

Pe parcursul călătoriei din cadrul programului Eleven Alpha, echipele au făcut progrese remarcabile. Una dintre companii a reuşit o creştere a veniturilor anuale de 10 ori pe parcursul unui an, iar o alta şi-a crescut numărul de utilizatori de 7 ori. Un al treilea startup a adus îmbunătăţiri semnificative produsului pe care îl oferă.

"Nu a fost un program standard, unde toate companiile participante iau parte la aceeaşi discuţie. Pentru noi, a fost deosebit de important faptul că tot ceea ce am învăţat şi am aplicat în cadrul workshop-urilor a fost atent pregătit pentru specificul business-ului nostru şi al nişei în care activăm", a declarat Boris Pavlov, co-fondator şi CEO al FlatAway.

Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven, a vorbit despre Eleven Alpha: "Pentru noi, prima ediţie a Eleven Alpha a fost o întoarcere la originile Eleven. Am căutat "creatorii viitorului", am întâlnit mulţi dintre ei şi am investit în proiectele celor mai buni. Acum, suntem pregătiţi de versiunea 2.0, care e mult mai bună decât orice am pregătit în ultimii 11 ani."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb