Fondul "Fabian" a plătit 4,7 milioane de euro pentru jumătate dintr-un complex rezidenţial

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 26 iunie 2007

Fondul de investiţii Fabian va colabora cu dezvoltatorul imobiliar Coltex pentru realizarea unui ansamblu rezidenţial cu peste 250 de apartamente în Timişoara şi a preluat deja jumătate din acţiuni pentru 4,7 milioane euro, a anunţat ieri compania.

Coltex, holdingul co-acţionar al restului de 50 de procente a acceptat parteneriatul cu Fabian pentru construcţia a peste 250 de apartamente, urmând să fie managerul proiectului. Reprezentanţii celor două companii au anunţat că noul complex rezidenţial se va întinde pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi în nordul Timişoarei.

"Aceasta este prima investiţie a fondului Fabian în afara Bucureştiului şi cea de-a doua pe segmentul rezidenţial. Preţul de achiziţie al terenului a fost foarte atractiv în comparaţie cu cel din Bucureşti şi de aceea ne-am implicat în acest proiect", a declarat directorul Fabian Capital, Mark Owen.

Pe piaţa birourilor, fondul de investiţii Fabian Romania Property a ajuns recent la un acord şi cu Immoconsult Leasinggesellschaft pentru achiziţia Băneasa Business Centre contra sumei de 23,9 milioane euro. Fondul a mai achiziţionat, în iunie, contra sumei de 4,9 milioane de euro, imobilul de birouri Evocenter din nordul Bucureştiului.

Fabian Romania Property a achiziţionat, la începutul lunii mai, şi imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre din nordul Bucureştiului dezvoltat de firma Kendama. Tranzacţia între cele două părţi se va face în două etape, iar fondul va plăti iniţial 12,25 de milioane de euro, din care a achitat într-o primă fază cinci milioane euro, sub forma unui credit. În plus, la finalizarea proiectului, prevăzută pentru a doua parte a anului 2009, Fabian va plăti şi restul sumei, astfel încât randamentul din chirii să fie de 7,4-7,8%.

Fondul de investiţii mai deţine în Capitală alte patru imobile de birouri deja construite, achiziţionate la începutul anului trecut, şi participaţii la alte două proiecte rezidenţiale aflate în prezent în curs de execuţie.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost înfiinţat în iunie 2005 în vederea realizării de investiţii în principalele sectoare ale pieţei imobiliare din România. Fondul vizează investiţii atât în proiecte deja existente, cât şi finanţarea dezvoltării de noi construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb