Fondul Proprietatea va aloca dividende de 283,4 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2023

Fondul Proprietatea va aloca dividende de 283,4 milioane lei

Randament brut de 2,4%

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, în adunarea de vineri, distribuirea sumei de 283,4 milioane de lei ca dividende, din profitul anului trecut ce s-a ridicatat la aproape 2,77 miliarde de lei, conform unui raport al FP publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din restul profitului, suma de 908,8 milioane de lei va marge către alte rezerve, în timp ce aproape 1,58 miliarde de lei reprezintă profit nerepartizat care rămâne la dispoziţia acţionarilor Fondului.

Dividendul unitar este de 0,05 lei care, raportat la preţul acţiunii FP de vineri, de 2,09 lei, echivalează cu un randament de 2,4%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 12 mai, data plăţii fiind 6 iunie.

Tot vineri, acţionarii Fondului Proprietatea au dat undă verde reducerii capitalului social al FP de la 3,23 miliarde de lei la 2,95 miliarde de lei, prin anularea unui număr de 549,02 milioane de acţiuni proprii achiziţionate de Fond în cursul anului 2022 prin cel de-al treisprezecelea program de răscumpărare. După reducere, capitalul social subscris şi vărsat al Fondul Proprietatea va fi împărţit în 5,67 miliarde de acţiuni, având o valoare nominală de 0,52 lei/ titlu.

În prezent FP derulează cel de-al paisprezecelea program de răsumpărari. Aceste operaţiuni derulate de fond au drept scop creşterea preţului acţiunii FP pentru reducerea discount-ul dintre cotaţie şi Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN), care acum se situează la 19%, aproape de obiectivul de 15% avut de Franklin Templeton Investment Management, administratorul fondului de investiţii.

Fondul este pe cale să vândă o parte sau întreaga deţinere la Hidroelectrica, printr-o ofertă derulată la Bursa de Valori Bucureşti. FP deţine 19,94% din producătorul de energie.

Din acţionariatul Fondului Proprietatea fac parte Ministerului Finanţelor, fonduri de pensii Pilon II, dar şi fonduri străine. Evaluarea bursieră a FP se ridică la aproape 13 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb