Fondul Proprietatea vrea să răscumpere 12,9% din acţiuni, prin ofertă publică

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 decembrie 2017

Fondul Proprietatea vrea să răscumpere 12,9% din acţiuni, prin ofertă publică

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat, vineri, că a depus spre aprobare, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), o solicitare de avizare a unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii, de până la 1.200.000.000 de acţiuni (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii săi.

Oferta face parte din cel de-al nouălea program de răscumpărare aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Fondului nr. 5/26 octombrie 2017.

Atunci, acţionarii FP au aprobat un program de răscumpărare care să nu depăşească 20% din valoarea capitalului social subscris, la un preţ cuprins între 0,2 şi 2 lei/acţiune.

FP a transmis: "Se anticipează că detaliile complete ale ofertei, inclusiv preţul, vor fi anunţate dacă şi când oferta va fi implementată şi aprobarea de la ASF obţinută, aprobare care se estimează să fie primită în termen de 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare".

În cadrul ofertei, Wood & Company Financial Services a fost numit în calitate de intermediar, iar administratorul fondului intenţionează să numească Jefferies International Limited şi WOOD & Company Financial Services în calitate de dealeri manageri şi The Bank of New York Mellon în calitate de tender agent în legătură cu achiziţia de certificate de depozit globale.

Având în vedere această evoluţie, Fondul a mai transmis că execuţia zilnică a programului de răscumpărare în ceea ce priveşte acţiunile listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi GDR-urile listate pe London Stock Exchange a fost suspendată începând cu data de 11 decembrie 2017: "Orice eventuală reluare, dacă oferta va fi lansată, se va petrece după închiderea ofertei de cumpărare, şi va fi anunţată în timp util".

În martie, FP a mai răscumpărat, prin ofertă publică, 640.000.000 acţiuni proprii, la preţul de 0,91 lei per acţiune.

Anul acesta, cotaţia FP consemnează o apreciere de 5,66%, la 0,859 lei/unitate, în cursul zilei de vineri.

La finalul lunii noiembrie, Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, a raportat o deţinere de 12,94% din capitalul Fondului, în urma unor vânzări.

Elliott are participaţii la FP prin Manchester Securities şi Baresford Energy Corporation. Elliott Associates avea, la 21 octombrie 2015, 21,06% din drepturile de vot la FP, iar City of London Investment Management avea, la 5 aprilie 2016, 5,04%, potrivit raportului Fondului de la finalul lunii ianuarie.

De asemenea, Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator de Investiţii al Fondului Proprietatea SA a raportat că fonduri din grupul NN Group N.V. au un pachet de 5,02% din totalul drepturilor de vot la FP.

Adrian Cighi, revocat de la Fondul Proprietatea

Joi seară, Franklin Templeton a anunţat că Mike Sommer a fost numit drept reprezentant permanent al Administratorului la nivelul Fondului, iar Domnul Harold Christopher Nash şi Domnul Adrian Cighi au fost revocaţi din această poziţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb