Fondul suveran de investiţii al Chinei a preluat 11% din "KazMunaiGas E&P"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 octombrie 2009

Fondul suveran de investiţii al Chinei (China Investment Corp. - CIC) a preluat o participaţie de 11% din acţiunile "KazMunaiGas Exploration & Production" ("KazMunaiGas E&P"), subsidiara care se ocupă de explorarea şi producţia de ţiţei în cadrul grupului petrolier de stat "KazMunaiGas", proprietarul "Rompetrol".

CIC, prin intermediul subsidiarei sale "Fullbloom Investment Corporation", a plătit 939 milioane de dolari pentru un pachet de 11% din certificatele globale de depozit (GDR) ale "KazMunaiGas E&P", al doilea mare producător de petrol din Kazahstan. "KazMunaiGas" deţine 62% din acţiunile "KazMunaiGas E&P".

"China Investment", care, la finele anului trecut, avea active totale de aproximativ 298 miliarde dolari, a precizat că a lansat discuţiile cu "KazMunaiGas E&P" la mijlocul lunii iulie, iar acordul s-a finalizat după două luni şi jumătate.Aceasta este cea de-a treia tranzacţie în domeniul resurselor naturale încheiată de CIC în ultima săptămână. Zilele trecute, CIC a plătit 1,9 miliarde dolari pentru "PT Bumi Resources", cel mai mare producător de cărbune din Indonezia, şi 850 de milioane de dolari pentru un pachet de 15% din compania "Noble Group", care se ocupă cu tranzacţii pe segmentul materiilor prime.

Cotaţia acţiunilor Rompetrol Rafinare a pierdut 2,1%

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa (simbol RRC) s-au depreciat, ieri, cu 2,1%, la 0,0560 lei/titlu, pe fondul unor tranzacţii în sumă de 494.326 lei. Tot ieri, titlurile "Rompetrol Well Services" (simbol PTR) au stagnat la nivelul de marţi, încheind şedinţa de tranzacţionare la 0,357 lei/acţiune. În total, au fost transferate 40.000 de titluri, în sumă de 14.274 lei.

The Rompetrol Group NV deţine 51% din titlurile PTR şi 50,59% din RRC. (A.A.)

"KazMunayGaz" este o companie integrată de petrol şi gaze naturale, deţinută în întregime de stat, cu subsidiare în explorarea şi producţia de petrol (KMG EP), transportul de petrol (KazTransOil), transportul şi distribuţia de gaze naturale (KazTransGas), marketingul de ţiţei şi produse petroliere (TH KMG).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb