Fonduri de pensii NN au cumpărat 5,9% din Premier Energy

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 27 mai

Fonduri de pensii NN au cumpărat 5,9% din Premier Energy

Acţiunile companiei energetice debutează mâine la Bursa de Valori Bucureşti

Fondurile de pensii şi asigurări administrate de NN, care în martie aveau aproape 2,5 milioane de cotizanţi, au cumpărat 5,92% din Premier Energy în oferta publică realizată recent de compania energetică, conform unui raport al emitentului publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Fondul de Pensii Administrat Privat NN, la care peste 2,1 milioane de viitori pensionari contribuie cu 4,75% din venitul brut lunar, a achiziţionat şapte milioane de acţiuni Premier Energy, echivalentul unui pachet de 5,56% din companie. Titlurile cumpărate de Fondul de Pensii Facultative NN Activ echivelează cu 0,1% din Premier iar cele ale Fondului de Pensii Facultative NN Optim reprezintă 0,26% din capitalul companiei energetice.

Oferta Premier Energy s-a încheiat la preţul unitar de 19,5 lei, preţ care ridică valoarea pachetului deţinut de cele trei fonduri administrate de NN la 144,3 milioane de lei.

Acţiunile Premier Energy debutează mâine la BVB, după o ofertă publică prin care compania a vândut 35,94 milioane de acţiuni, din care 80% au mers către investitorii instituţionali iar restul către retail. Circa 25 de milioane au fost titluri noi, ceea ce înseamnă că suma atrasă de companie prin operaţiunea de piaţă se ridică la circa 487 milioane lei minus costurile aferente ofertei.

Potrivit informaţiilor din prospect, societatea va utiliza fondurile obţinute pentru a achiziţiona active de energie regenerabilă în România şi în Moldova, precum şi în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile.

Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România şi Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creştere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

În România, Grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum şi peste 840.000 de clienţi, deservind aproximativ 70% din populaţia Moldovei. În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale în România şi Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici şi întreprinderi mici.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. "a achiziţionat şapte milioane de acţiuni Premier Energy, echivalentul unui pachet de 5,56% din companie. Titlurile cumpărate de Fondul de Pensii Facultative NN Activ echivelează cu 0,1% din Premier iar cele ale Fondului de Pensii Facultative NN Optim reprezintă 0,26% din capitalul companiei energetice." ??!!!

    1. 0,1% si 0,26% au Fondurile de Pensii Facultative ( Pilonul III ), foarte probabil ca restul pana la 5,56% are Fondul de Pensii Obligatorii - Pilonul II

      ... diferenta pana la 5,92% e la Pilonul II, cei 5,56%...nu dau fix adunarile, dar pe acolo...

    sa vedem maine , prima zi. bursa e in urcare, deci poate poate. n-am pe, dar succes la cei ce au.

    dar pt mine, hai romgaz! :)  

    1. Daca romgaz cu afacerile in scadere 20% si urmatorii ani cu dividende maxim 1-2% creste pan' la stele atunci unde crezi ca va merge PE?

      Si cu gazul la pret mai mic..

      profitul e pe plus 28% din cauza taxei de solidaritate. in rest la p/e 7 are loc sa mai creasca.

      dupa 2 ierni calde, nu as paria ca vine inca una. dimpotriva, sansele sunt mari sa avem o surpriza la iarna. 

      Vezi ca intre timp p/e a devenit un pic peste 8

      La h2o e 15

      ati descoperit Peru? :)))

      TGN ~PER 11. Deci inca ieftin SNG.

      cat despre faptul ca am avut 2 ierni calde, asta e exceptia nu regula. toata lumea crede ca gata a venit incalzirea globala si vor fi 10 grade iarna. mai degraba cred c-a fost o anomalie, poate chiar facuta de Dumnezeu sa-i enerveze pe rusi :). 

      dar vom afla la iarna.

      si dupa n deep cat va fi per? 4, cu cele mai bune dividende din Ro daca ramane pretul la nivelul de azi. 

      Vezi ca doar ce a fost o decalratie a unui director, anii urmatori vor investi tot profitul asa ca vor da dividende foarte mici, deci pana prin 2030 daca merge totul bine si ies primele molecule de gaz o sa cam primesti praful de pe toba.

      voi doar dividende aveti in cap? doar asa evaluati companiile? la cat maruntis va arunca?

      ati auzit de equity?

      bietul WB n-ar mai fi investit in nimic dupa asa reguli 

      Sunt totusi importante, cand ai SNPul care da si special de 3 ani consecutivi, de ce sa investesti in altceva? Cum spunea americanul "make me love you".

      cine a zis ca nu-s?!

      dar, nu e singurul criteriu. de exemplu: ATB ;) 

      ????? ???????????????????????????? ! Pana la intrarea efectiva in portofoliu a actiunilor SNG gratuite, investitorii care detin actiuni Romgaz vor vizualiza o pierdere in portofoliu , determinata de evaluarea actiunilor SNG la pretul de piata actual. Daca se va dori vanzarea actiunilor SNG din portofoliu in perioada 28-29 mai 2024, ?????????????????????????????? ?????? ?????????????????????????????? ?????????????????? ???????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????? ????????????????????????.

      Conform prevederilor legale in vigoare, actiunile gratuite se vor inregistra in portofoliile investitorilor la valoare de 0 lei. Incarcarea acestora se va procesa in data de 30.05.2024.

      Este mesajul celor de la Estinvest Focsani 

      Pana la intrarea efectiva in portofoliu a actiunilor SNG gratuite, investitorii care detin actiuni Romgaz vor vizualiza o pierdere in portofoliu , determinata de evaluarea actiunilor SNG la pretul de piata actual. Daca se va dori vanzarea actiunilor SNG din portofoliu in perioada 28-29 mai 2024, ?????????????????????????????? ?????? ?????????????????????????????? ?????????????????? ???????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????? ????????????????????????.

    In câteva zile ca ajunge la 23 de lei, pret la care retailul marunt, poate considera ca merita sa marcheze un castig rapid pe termen scurt.

    Stirea cu NN, data special astazi, va reduce din volumele de vanzare, deoarece ai incredere mai mare in PE odata ce NN detine 6% din companie. NN pensii a luat teapa cu Wirecard, dar a dat lovitura cu Digi - sunt singurii care cumparau ca nebunii la sub 40 de lei.  

    1. ...

      Super BENTO este ”the one and only” Marius Marian Alexe?!

      ...

      Chiar el!

      Credeti ca un ditamai investitorul are timp sa scrie pe Bursa sau Discord?! Eu sunt doar un "pârlit", principala mea "calitate" fiind intuitia si nimic mai mult.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb