Fonduri europene pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor din Galaţi

Ana Felea
Miscellanea #Construcţii / 26 iunie 2020

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Primăria municipiului Galaţi a obţinut fonduri europene pentru creşterea performanţei energetice a încă trei blocuri din oraş. Este vorba despre blocurile G2 şi G3 de pe strada Constructorilor şi blocul C6C de pe strada G-ral Dragalina.

Principalele lucrări de intervenţie presupun izolarea termică exterioară, schimbarea integrală a elementelor vechi de tâmplărie cu profile PVC şi geam termoizolator triplu. Se vor face lucrări de izolare a conductelor de agent termic, se vor schimba corpurile de iluminat cu lămpi economice şi senzori de mişcare, se va reface stratul de acoperire cu beton al armaturilor de la planşeul peste subsol, se vor instala noi sisteme de ventilare a subsolului, rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, se vor echipa scările de acces etc.

"Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 13 luni, procedura de achiziţie fiind în desfăşurare", se arată în comunicatul emis de Primăria Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, valoarea totală a proiectului privind blocurile G2 şi G3 de pe strada Constructorilor şi blocul C6C de pe strada G-ral Dragalina este de 5.984.163,61 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 3.590.498,16 lei. Perioada de implementare a proiectului este până la data de 31.12.2021.

9 cereri de finanţate în şase ani

În perioada 2014-2020, municipiul Galaţi a depus 9 cereri de finanţare pentru reabilitarea termică a unor clădiri rezidenţiale, dintre acestea fiind deja finalizate proiectele pentru reabilitarea termică a blocurilor G1 şi G8 din strada Brăilei nr. 250, respectiv 258 bis. Se află în implementare proiectele similare la blocul D din cartierul Micro 13B şi blocul PR3A din cartierul Micro 21, dar şi la blocul M, din strada Albatros nr. 1. Celelalte cereri de finanţare se află în perioada de contractare şi au o valoare de 22.932.909,37 lei. În plus, se află în pregătire alte 19 cereri de finanţare, cu valoarea totală de 75.968.915,37 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb