Fondurile de pensii private nu au voie să facă în cuprinsul materialelor publicitare prognoze privitoare la performanţele viitoare

R.P.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 19 iulie 2006

Fondurile de pensii private şi administratorii acestora nu vor avea voie să facă în cuprinsul materialelor publicitare estimări sau prognoze privitoare la performanţele viitoare şi nici comparaţii între diferite fonduri de pensii facultative sau administratori, prevede un proiect de normă al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), publicat pe site-ul instituţiei.

De asemenea, fondurilor de pensii private şi societăţilor de pensii care le administrează le sunt interzise folosirea sintagmelor "rezultat garantat", "câştig garantat" sau orice alte formulări care pot crea aparenţa de garantare a unui câştig, formulările de genul "cea mai mare societate de administrare a fondurilor de pensii", "cea mai bună schemă facultativă de pensii", "cel mai performant fond" şi/sau altele asemănătoare, precum şi utilizarea de-claraţiilor participanţilor anteriori, prezenţi sau potenţiali.

Difuzarea oricărui material publicitar în legătură cu un fond de pensii facultative/administrator, înainte ca fondul de pensii facultative şi administratorul să fie autorizat de către Comisie, este interzisă, precum şi difuzarea de materiale publicitare înainte de publicarea prospectelor schemelor de pensii facultative autorizate de către Comisie.

Materialul publicitar va fi depus, în copie, spre informare, la Comisie, în aceeaşi zi cu transmiterea acestuia spre prima difuzare. Totodată, Comisia va interzice orice formă de publicitate în toate cazurile în care constată că informaţiile difuzate sunt susceptibile de a induce în eroare potenţialii participanţi şi va obliga la publicarea rectificării, care se va face în termen de cel mult 30 de zile de la constatarea cauzelor care conduc la luarea unei astfel de măsuri.

Potrivit proiectului de normă, în materialul publicitar tipărit informaţiile vor fi scrise cu caractere de aceeaşi mărime, formă şi culoare, astfel încât mesajul să fie în permanenţă lizibil. CSSPP a prevăzut, de asemenea, că orice material publicitar va conţine avertizarea "Citiţi prospectul de schemă de pensii facultative înainte de a adera la acest fond de pensii facultative", indicându-se modalitatea de obţinere a acestuia. Orice trimitere la performanţele anterioare ale fondului de pensii facultative/administratorului va conţine, în mod obligatoriu, date complete şi corecte privind toate cheltuielile de administrare şi orice alte deduceri aplicate contribuţiilor participanţilor sau activului fondului de pensii facultative. În mod obligatoriu, se va adăuga şi declaraţia "Performanţele anterioare ale fondului de pensii facultative/ admi-nistratorului nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb