Fondurile europene pentru energie pot fi accesate din iunie

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 mai 2008

Proiectele de accesare a fondurilor structurale pentru creşterea eficienţei energetice ar putea fi depuse începând cu luna iunie, după publicarea ghidului solicitantului, a declarat, ieri, şeful Departamentului de Comunicare al Organismului Intermediar pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, Cristian Georgescu. Agenţii economici din domeniul energiei şi autorităţile locale pot accesa fonduri structurale în cadrul axei prioritare IV a Programului Operaţional Sectorial (POS), "Creşterea competitivităţii economice".

"Cele cinci ghiduri ale solicitantului pentru această axă au fost finalizate la nivelul Organis­mului Intermediar pentru Energie şi au fost transmise Autorităţii de Management, care se află în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor. Sperăm ca aceste documente să fie publicate cel târziu în iunie", a declarat domnul Georgescu, citat de Rompres. Imediat după publicarea ghidului, urmează să fie lansată cererea de proiecte.

Reprezentantul Ministerului Economiei a precizat: "Cererea de proiecte nu va fi lansată concomitent pentru toate domeniile de interes. Primele proiecte care vor putea fi depuse vizează extinderea şi modernizarea sistemelor de transport al gazelor, electricităţii şi petrolului, iar următoarea cerere de proiecte ar putea fi pentru cele care vizează promovarea utilizării resurselor regenerabile. Însă nu a fost stabilită, până în prezent, o ordine exactă".

Agenţii economici din domeniul energiei vor putea accesa, din 2008 până în 2013, peste 637 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, la care se adaugă alte 86 milioane euro din bugetul de stat, în cadrul axei prioritate IV a POS "Creşterea competitivităţii economice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb