Fondurile speculative scot un miliard de dolari pe zi de la Deutsche Bank

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iulie 2019

Fondurile speculative scot un miliard de dolari pe zi de la Deutsche Bank

Retragerile au ajuns la circa un miliard de dolari pe zi, conform Bloomberg

Fondurile speculative scot masiv bani de la Deutsche Bank - cea mai mare bancă germană -, iar retragerile au ajuns la circa un miliard de dolari pe zi, potrivit Bloomberg, care arată că decizia acestora vine din dorinţa de a-şi reduce riscul de contraparte pe instrumente derivate.

Conform zerohedge.com, aceste retrageri vin după ce RenTec, fondul speculativ cu cea mai bună evoluţie la nivel mondial, şi-a retras banii de la Deutsche Bank, pe fondul creşterii ris­cului de contraparte. Retragerea a avut loc cu numai câteva zile înainte ca gigantul financiar să anunţe planul său de restructurare, care îl va schimba radical.

De subliniat că nu deponenţii sunt cei care scot bani masiv din banca germană, ci contrapărţile care îşi retrag expunerile lichide de la Deutsche Bank, din cauza temerilor legate de un blocaj de tipul Lehman Brothers, care le-ar putea îngheţa fondurile pe termen nedeterminat.

În acest context, Deutsche Bank analizează modalitatea prin care ar putea transfera circa 150 de miliarde de euro (168 de miliarde de dolari) din bilanţul diviziei de brokeraj principal, alături de tehnologie şi, posibil, sute de angajaţi către gigantul bancar francez BNP Paribas.

O problemă în acest sens ar fi, conform Bloomberg, faptul că o astfel de încercare forţată de a schimba contrapartea ar fi inutilă, întrucât clienţii au decis deja că nu intenţionează să rămâ­nă la Deutsche Bank, preferând să îşi aleagă propria contraparte. Dar, problema Deutsche Bank este că, odată cu accelerarea retragerilor, presiunea pentru încheierea unei tranzacţii în curând creşte.

Luna aceasta, Deutsche Bank a anunţat că va renunţa la 18.000 dintre cei aproximativ 91.500 de angajaţi ai săi, iar costul acestui program de restructurare este evaluat la 7,4 miliarde de euro.

Până în 2022, vor rămâne în bancă aproximativ 74.000 de angajaţi, ceea ce înseamnă că Deutsche Bank concediază aproximativ 20% din forţa sa de muncă la nivel global. Deutsche Bank a eliminat şi anul trecut aproximativ 6.000 de posturi.

Măsurile stabilite de bancă în reuniunea boardului din 7 iulie sunt menite să redreseze grupul bancar, iar recent au fost lansate disponibilizările la divizia din Asia. Deutsche Bank a avut circa 4.700 de angajaţi la birourile sale principale din regiune, aflate în Sydney, Tokyo, Hong Kong şi Singapore.

Banca va reduce masiv activităţile sale globale de tranzacţionare a acţiunilor şi derivatelor, dar şi operaţiunile diviziei de investment banking, care are 38.000 de salariaţi.

Deutsche Bank va renunţa şi la unele dintre operaţiunile sale din domeniul instrumentelor cu venit fix.

Pe de altă parte, Deutsche Bank va crea o nouă subsidiară ce se va ocupa de lichidarea activelor cu probleme, cu o valoare de 74 de miliarde de euro a activelor ponderate la risc.

Banca germană a informat că, prin măsurile stabilite recent, îşi va diminua costurile cu circa şase miliarde de euro.

Ca rezultat al costurilor legate de restructurare, banca ar urma să raporteze pierderi nete de 2,8 miliarde de euro pentru trimestrul al doilea din 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb